Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo sa ľudia pohoršujú nad ezoterikou ale náboženstvo im nevadí? Ľudia sú totálni otroci egregorov, slobodná vôľa ľudí je silne obmedzená

Zaujímavé, že ak nejaký človek povie slovo energia, všetci by po posielali posielali na psychiatriu, pretože je to podľa nich nejaký preduchovnelý blázon. Ale popri tom tým istým ľuďom vôbec nevadí a neprekáža cirkev a kresťanské dogmy, ktoré už vôbec nemajú so zdravým rozumom nič spoločné. Tie „ezoterické energie“ aspoň nejakú tú logiku majú.
 
Všetci ľudia sa pohoršujú na herečke s ezoterickým presvedčením. Komentáre v diskusii je jedna veľká stoka.
 
Diskutujúcim by som asi venoval nasledovné slová: Ako to, že sa pohoršujete na tejto žene a náboženské dogmy vám neprekážajú? To čo hovorí táto žena má aspoň nejakú logiku, ale ale akú logiku má náboženská dogma, že zabijeme Krista a potom budeme kanibalsky požierať jeho mäso v Eucharistii? Úpadok spoločnosti nepozná hraníc. Všetci ste sa úplne zbláznili.
 
Ako je možné vysvetliť toto ľudské bláznovstvo z pohľadu šamanizmu?
Proti tzv. ezoterike je veľmi silný egregor. Samotní kresťania považujú ezoteriku za okultizmus, za niečo zlé kde sa spolupracuje so satanom. Ďalej je ezoterika na posmech ľuďom s ateistickým alebo agnostickým presvedčením. Pri ezoterike sú kresťania, ateisti, agnostici na jednej lodi, všetky tieto tri skupiny sú súčasťou anti-ezoterického egregoru. Všetky tri skupiny živia anti-ezoterický egregor svojimi energiami a egregor naberá na sile.
Ľudia sa správajú ako blázni – náboženstvo im nevadí, ale pri ezoterike by všetkých označovali ako duševne chorých. Ľudia si neuvedomujú ako veľmi si sami proti sebe protirečia.
 
Ja ako človek ktorý strávil dlhé roky veľmi tvrdej práce na sebe a venoval všetok svoj čas na osobnostný rozvoj a na robenie skutočne účinných meditačných techník pôvodných kmeňových juhoamerických šamanov som mal možnosť spoznať ľudskú psychiku na akom princípe vlastne funguje. Človeka ako ľudskú bytosť vnímam ako veľmi ale veľmi zraniteľného a otvoreného pred rôznymi vonkajšími vplyvmi, hlavne pred negatívnymi vplyvmi, to jest hlavne egregormi. Ľudia si neuvedomujú ako sú krehkí a ľahko zraniteľní. Horeuvedenému egregoru ľahko podľahnú.
Množstvo ľudí má tak slabé energetické ochranné mechanizmy, že prakticky ani nemajú slobodnú vôľu.
 
Samozrejme ľudia sa nebudú pohoršovať na kresťanstve a jeho šialených dogmách, pretože kresťanstvo je extrémne silný egregor s extrémne silnými ochrannými mechanizmami. Ľudia sú totálni otroci egregorov, slobodná vôľa ľudí je silne obmedzená.
 
Na jednej strane nie je správne ľudí odsudzovať pre ich hlúposť, pretože sú zraniteľní, na druhej strane keď je už v ľuďoch otvorená nenávisť (napr. ak sa dajú vtiahnúť do otvorene nenávistnej propagandy alternatívnych médii), tak tu si už myslím, že ľudia konajú slobodne, pretože každý vie, že nenávidieť je zlé. Je pre mňa veľmi bolestivé sa dívať na to, koľko nenávisti v ľuďoch je. Nie nadarmo povedal najväčší slovenský mág a liečiteľ Janko Pravda, že najväčšia a najčastejšia choroba ľudí je nenávisť a závisť. https://www.youtube.com/watch?v=h6zuSQBq1ao
 
Problém je že ľudia egregory nevidia a preto sa im nedokážu brániť. Myslia si že ide o ich vlastné myšlienky pritom si neuvedomujú, že to ich vlastné myšlienky v skutočnosti nie sú. Ľudia si neuvedomujú ako veľmi sú zraniteľní pred vonkajšími energetickými vplyvmi. A práve pre to, aby sa ľudia vyslobodili z tohto matrixu dokonalého otroctva, je potrebné intenzívne na sebe pracovať – robiť meditačné techniky pôvodných kmeňových amazonských šamanov.
 

Inteligencia a zraniteľnosť pred egregormi

Energetický stav človeka veľmi úzko súvisí s múdrosťou, hlúposťou a inteligenciou človeka. Čím je ne tom daný človek energeticky horšie tým je viac zraniteľný pred negatívnymi vonkajšími energetickými vplyvmi. Je síce pekné je Marián Kotleba má vyštudované 2 vysoké školy, ale nakoľko je energeticky veľmi zanesený znečistený, veľmi často sa správa ako človek s osobitnej školy. Viac tu Marián Kotleba je nebezpečný: trpí vážnou psychickou poruchou a hendikepom nízkej inteligencie

 

Na konci článku o problematike slobodnej vôle Pohľad šamanizmu na svet