Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Antikoncepcia, sexuálna výchova a masturbácia sú od satana. Učenie cirkvi v príkrom rozpore s vedou

Oficiálne učenie katolíckej cirkvi zakazuje:
• masturbáciu,
• antikoncepciu, sex pre účel potešenia, (sex je dovolený len pre účel rozmnožovania),
• orálny sex
• obohatenie sexu o fetiš alebo iné typy spestrenia či sexuálnych praktík.

Katolícky kňaz nezosobáši pár bez toho aby im neurobil predmanželskú prípravu. Súčasťou predmanželskej prípravy je aj prezentácia katolíckeho učenia o sexualite, ktoré ak nebudete dodržovať, pánbožko Vás usmaží v pekle.
To, že katolícke zákazy v sexualite nemajú v Biblii opodstatnenie a to, že ani protestanti mnohé zákazy v sexualite nezdieľajú, katolíkov netrápi. Veď hlavná vec, že ste dobrí bigotní náboženskí fanatici katolíci.

Mnohí katolícki kňazi si učenie cirkvi o masturbácii interpretujú tak, že menší hriech je sexuálne zneužiť dieťa ako masturbovať. To je aj dôvod, prečo je medzi katolíckymi duchovnými ďaleko častejší výskyt sexuálneho zneužívania ako u sekulárnych ľudí.

Učenie katolíckej cirkvi je v absolútnom rozpore s vedou a vedeckým poznaním. Katolícka cirkev veriacim otvorene prikazuje aby viedli zdraviu škodlivý životný štýl. Náboženstvo človeka vedie k zaostalosti a otroctvu.

Cirkev učí v rozpore so psychológiou a medicínou. Psychológia hovorí o pozitívnom vplyve sexuality pre účel potešenia.

Učenie cirkvi tvrdí, že treba ejakuláciu obmedziť len na rozmnožovanie. Vedecké výskumy ale tvrdia, že nedostatok a zanedbávanie ejakulácie je zdraviu škodlivé / rizikové pre prostatu, pre zdravie prostaty. Pripomínam, že ochorenia prostaty patria medzi najčastejšie diagnózy u mužov.
• Vedecké výskumy explicitne hovoria o tom, že ejakulácia je prevencia rakoviny prostaty, čo je asi druhý najčastejší typ rakoviny u mužov.
• Vedecké výskumy hovoria, že pravidelná ejakulácia je prevenciou a liečebnou metódou pri prostatitíde
• Benígna hyperplázia prostaty (BHP): hoci niektoré štúdie hovoria, že sa nepodarilo dokázať súvislosť medzi BHP a frekvenciou ejakulácie, iné štúdie naznačujú pozitívny vplyv resp. prevenciu pred BHP prostredníctvom pravidelnej ejakulácie. „Misrepair-accumulation aging theory“ hovorí o BHP ako o následku ochabnutia svalov na prostate. A svaly ochabnú keď ich nepoužívate.
◦ Ďalej existuje dokázané súvislosť medzi BHP a erektilnou dysfunkciou, čo je nepriamy dôkaz, že nedostatkom ejakulácie má problémy aj prostata

Prostata je žľazový a svalový orgán, ktorý je určený na to aby sa „používal“. Je logické že zanedbanie používania tohto orgánu prinesie zvýšené riziko zdravotných problémov. Podobne ako kostrové svaly sú na to aby sa používali. Ak sa nepoužívajú, nastanú zdravotné problémy ako je napríklad obezita, úbytok svalovej hmoty u starších ľudí a mnoho ďalšieho. Podobne je to s prostatou.

************************************************************************
Veľmi zaujímavý článok, Wikipédia, o dezinterpretácii Biblie cirkvou o téme masturbácia
https://en.wikipedia.org/wiki/Onan

Môže sex znížiť riziko rakoviny prostaty? https://health.clevelandclinic.org/ejaculation-and-prostate-health/amp/

Can an enlarged prostate impact erectile dysfunction? https://onlinedoctor.lloydspharmacy.com/uk/mens-health-advice/enlarged-prostate-and-ed

Úloha ejakulácie pri liečbe chronickej nebakteriálnej prostatitídy https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10226823/

Frequent ejaculation and prostate cancer risk https://www.medicalnewstoday.com/articles/319536#takeaway

Does Ejaculation Help Prostate Inflammation? https://www.bensnaturalhealth.com/blog/ejaculation-and-prostate-inflammation/

Frekvencia ejakulácie a rakovina prostaty https://www.health.harvard.edu/mens-health/ejaculation_frequency_and_prostate_cancer

https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_prostatic_hyperplasia#Degeneration
Benign prostatic hyperplasia is an age-related disease. Misrepair-accumulation aging theory [39] suggests that development of benign prostatic hyperplasia is a consequence of fibrosis and weakening of the muscular tissue in the prostate. [40] The muscular tissue is important in the functionality of the prostate, and provides the force for excreting the fluid produced by prostatic glands. However, repeated contractions and dilations of myofibers will unavoidably cause injuries and broken myofibers. Myofibers have a low potential for regeneration; therefore, collagen fibers need to be used to replace the broken myofibers. Such misrepairs make the muscular tissue weak in functioning, and the fluid secreted by glands cannot be excreted completely. Then, the accumulation of fluid in glands increases the resistance of muscular tissue during the movements of contractions and dilations, and more and more myofibers will be broken and replaced by collagen fibers.

The New Oxford Annotated Bible with Apocrypha, New Revised Standard Version https://archive.org/details/the-new-oxford-annotated-bible-with-apocrypha-new-revised-standard-version-2018/page/1609/mode/2up

Oxfordská anotovaná biblia
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_Annotated_Bible