Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Kresťanstvo z pohľadu psychológie. Psychologická manipulácia Fundamentalizmus. Letničné hnutie. Sexualita

Kresťanstvo z pohľadu psychológie. Psychologická manipulácia Fundamentalizmus. Letničné hnutie. Sexualita
Obsah videa:
00:00 úvod, o čom bude toto video
Vzhľadom k tomu, že sa venujem intenzívne meditačným technikám, lepšie viem aj pochopiť ľudskému vedomiu a psychologickej manipulácii náboženstva.
O definícii a mnoho významoch pojmu kresťan – pozitívny a negatívny význam.
Prečo sa mne podarilo oslobodiť sa od náboženstva a iným ľuďom nie? Vedel som mať svoj vlastný názor. Podrobnosti o konverzii.
10:00 Náboženstvo človeka programuje ako ma myslieť a cítiť – konkrétne príklady.
Náboženstvo, program náboženstva zakazuje človeku myslieť a mať vlastný názor. Potláčanie individuality. Rozmýšľať znamená aj kritický pohľad, rozmýšľať znamená pochybovať o cirkvi teda pochybovať o bohu.
Egregor energie temnej minulosti kresťanstva sú prítomné aj v prítomnom kresťanstve.
Kresťanská predstava boha.
Konzervatívni katolíci sú pohoršení čo i len z diskusie, či by sa nemalo prehodnotiť učenie cirkvi o antikoncepcii.
Antikoncepcia, sexuálna výchova a masturbácia sú od satana. Učenie cirkvi v príkrom rozpore s vedou http://krestanstvo.czweb.org/clanky/antikoncepcia-sexualna-vychova-a-masturbacia-su-od-satana
21:00 pozitívne príklady náboženských fanatikov ako zmenili názor o LGBT komunite
38:00 o sexualite všeobecne. Zákaz predmanželského sexu a a antikoncepcie. Zákaz sexuality pre radosť.
O téme registrovaných partnerstiev.
O bisexualite.
39:00 transgender. Kresťania sú náchylní veriť hoaxom o tejto téme. Politika. Lengvarský. Lívia.
Boris Kollár mal tiež niečo s trans ženou. Boris Kollár je bisexuál, je tiež člen LGBT komunity.
Programy katolíckej cirkvi, resp. programy, ktoré ovládajú individuálne veriacich bránia akýmkoľvek reformám katolíckej cirkvi. Veľmi silná psychologická ochrana proti reformám.
Najväčší omyl filozofa historika Bartha Ehrmana, že Biblia hovorí o božstve Krista – aj on ako ateista je silne ovplyvnený kresťanským egregorom.
Zvláštny pardox, že kresťania o kresťanstve, resp. histórii kresťanstva nič nevedia.
Kresťanov ovláda veľmi nebezpečný program, ktorý dokazuje že náboženstvo človeka úplne zbavuje slobodnej vôle. Napriek tomu, že do vyznávania náboženstva dávajú extrémne veľa času a energie, odmietajú sa zoznámiť s kresťanstvom, zo základnými kritickými argumentami a vedeckými faktami.
01:00:00 sekulárni ľudia sa vzájomne líšia, majú svoju individualitu, maj svoj vlastný názor. Náboženskí fanatici sú všetci dokonalo rovnakí, ako dokonalá naprogramovaná kópia nez individuality, reagujú úplne rovnako. Na kritiku náboženstva reagujú s veľmi urazeným egom, akoby to bol útok na nich samých.
Od sekulárnych cirkevných historikoch sa sekulárny čitateľ o kresťanstve a podstate kresťanstva dozvie viac ako vie náboženský fanatik. Je to paradox, keď náboženská fanatik o kresťanstve nevie prakticky nič, ale sekulárny človek vie.
Autor Bart D. Ehrman jeho diela. Významný kritik kresťanstva. Ďalšie vedecké práce spochybňujúce kresťanstvo http://krestanstvo.czweb.org/clanky/autor-bart-d-ehrman-jeho-diela-vyznamny-kritik-krestanstva
Prečo sa na teologickej fakulte nedozvedia študenti nič o histórii cirkvi? Psychologické dôvody otroctva náboženstva.
Prví kresťania ako napríklad svätý Justin verili na Krista ako nižšieho boha, ktorý nebol všemohúci. Verili, že Ježišova smrť nestačí na spásu ľudstva a je potrebné aj mučeníctvo prvých kresťanov čím verili v rovnosť s Kristom, čo do spásonosnosti.
Je veľmi dôležitá osveta a viac filozofov kritických ku kresťanstvu.
Psychologické centrá pomoci pre kresťanov fundamentalistov.
01:15:00 učenie o dedičnom hriechu
01:20:00 psychologická podstata kresťanstva. Boj s vonkajším nepriateľom, boj so sekulárnym svetom. Dualizmus. Boj so satanom. Porovnanie cirkevnej a politickej propagandy – boj s vonkajším nepriateľom.
Antikoncepcia, sexuálna výchova a masturbácia sú od satana. Učenie cirkvi v príkrom rozpore s vedou http://krestanstvo.czweb.org/clanky/antikoncepcia-sexualna-vychova-a-masturbacia-su-od-satana
01:26:00 o téme letničného kresťanstva.
"Zázraky" a zázračné "uzdravenia" vo fanatických kresťanských spoločenstvách http://krestanstvo.czweb.org/clanky/zazraky-v-nabozenstve
Najväčší problém kresťanov, že nie sú schopný filtrovať kresťanstvo – zobrať si z kresťanstva len to dobré.
O meditačných technikách.
Duch Svätý poradil Eduardovi Hegerovi zle.
01:50:00 empirickými dátami, výskumami a argumentami sa dá dokázať, že náboženstvo zotročuje človeka a zbavuje ho slobodnej vôle a slobodného rozhodovania.
Extrémne silný program náboženského psychologického zotročenia – nemožnosť evolučného rastu.
O téme odluka cirkvi od štátu – sloboda kňaza od biskupa ak bude mať na polovičný úväzok aj iné zamestnanie ako kňaz,
Je neuveriteľné, prečo napriek tomu túto škodlivú vec štát aktívne podporuje finančne.
Náboženstvo je nelátková závislosť. Prečo by nemohol štát regulovať náboženstvo podobne ako reguluje hazardné hry, alkohol, cigarety? A prečo tomu tak nie je? Žijeme v svete kde zlo ťahá za dlhší koniec. Keby aspoň jedno promile ľudí meditovalo viac intenzívne a správnym spôsobom, tak situácia by sa zmenila.
Kiež by štát rovnakou výškou ako financuje cirkev financoval aj psychologické centrá pomoci pre kresťanských fundamentalistov.
 
Fotka: M.L.
Radšej Dám fotku k videu prírodu ako nejakú negatívnu náboženskú symboliku :)