Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ako náboženstvo psychologicky zotročuje veriacich. Rezistencia na kritiku náboženstva

Náboženský fanatizmus má veľmi silnú psychopatológiu ochrany pred kritikou náboženstva a veriaci za celý život prakticky nikdy nepočuli akýkoľvek kritický argument na cirkev ako napríklad na webstránke http://krestanstvo.czweb.org/
Kresťania nepoznajú ani najviac základné informácie o cirkvi (ako napríklad aj menej známe historické fakty*, ktoré cirkev veľmi silne kompromitujú) a sú tak naprogramovaní, že ani ich nechcú poznať. Kresťania majú v sebe obrazne povedané nainštalovaný antivírus. Tento antivírus považuje za vírus pravdu a akékoľvek nepríjemné fakty o ich cirkvi. Je zvláštne a paradoxné že do svojho náboženstva a cirkvi dávate obrovské množstvo času a energie, ale napriek tomu ho nechcete poznať. Pri náboženských fanatikoch existujú dve možné reakcie na kritiku cirkvi. Buď sú agresívni, alebo sa tvária akoby ich problematika absolútne nezaujímala. Je čudné, že kresťania nechcú poznať ani tie úplne najviac základné fakty o svojom náboženstve do ktorého dávajú tak obrovské množstvo času a energie. Keby som kresťanovi hovoril nejaké podrobnosti o islame, ktorý sa ho netýka, tak to by sa dalo chápať. Tu jasne vidíme ako náboženstvo psychologicky úplne zotročuje človeka a zbavuje slobodnej vôle. Náboženstvo programuje človeka tak, že všetci konzervatívni kresťania sú úplne dokonalo rovnakí, je v nich rovnakí program, a individualita sa u nich stráca. Na druhej strane sa dá chápať kresťanov, že sú to zúfalí zbabelci, ktorí majú strach sa pozrieť pravde rovno do očí. Ak by si mali priznať nepríjemnú pravdu, museli by priznať že sa extrémne pomýlili čo je pre psychiku obrovská záťaž a obrovské poníženie, že stratili polovicu života, že polovicu života dávali obrovské množstvo času a energie do náboženských nezmyslov úplne zbytočne a to by sa im zrútil svet a z úzkosti a depresie by museli vyhľadať pomoc lekárov aby im predpísali antidepresíva a anxiolytiká.
    Strata určitých istôt je pre psychiku človeka extrémne náročná. Je viac pohodlné zostať v nevedomosti. Základ náboženstva je nevedomosť. Náboženstvo dáva istoty.
   Prečo som sa ja zbavil náboženstva a iní kresťania nie? O začiatku som bol iný kresťana bol som ochotný si vypočuť aj nepríjemnú pravdu o náboženstve.
   Na jednej strane náboženstvo zbavuje človeka slobodnej vôle, na druhej strane aj kresťan má určitý veľmi obmedzený manévrovací priestor slobody, a to tým, že môže prejsť aspoň na trošku viac umiernenú formu náboženstva alebo môže dávať do náboženstva aspoň o trošku menej energie a času. Značná časť konzervatívnych kresťanov ale zostávajú rovnakí a nechcú sa ani o nejaký zanedbateľný malý rozdiel stať ani o trošku viac umiernení a to ani na staré kolená.
*kresťania a cirkev majú svojich vlastných historikov, (a cirkevná história je vyučovaná aj na teologickej fakulte) ktorí hlásajú mimoriadne zmanipulovanú históriu o cirkvi. Z histórie si vyberú len tie fakty, ktoré nie sú k cirkvi a jej dogmám kritické