Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Atentát na Roberta Fica

Za posledný čas sme zažili už dva krát vraždy z nenávisti motivované médiami. Vrah strieľal na zámockej ulici v Teplárni bol inšpirovaný nenávisťou šírenou alternatívnymi médiami. Vrah atentátnik na Roberta Fica bol inšpirovaný zasa nenávistnou propagandou a hoaxami časťou manistreamových médii.
Obe názorové tábory šíria nenávisť. Obe názorové tábory si nemajú čo vyčítať.
Kým Ľuboš Blaha a Robert Fico organizovali antivaxerské mítingy, kde vulgárne nadávali prezidentke, na mítingoch strany PS rovnako zaznieva množstvo nenávisti a hoaxov.
                      Obrovské množstvo hoaxov a nenávisti šíria média. Ešte pred atentátom som bol názoru, že treba aj na Slovensku posilniť reguláciu médii rovnako ako je to štandardom v západných štátoch. Média absenciu regulácie cynicky zneužívajú. Denníky by mali byť podobne regulované ako rozhlas a televízia Radou pre vysielanie a retransmisiu.
Regulácia by sa mala vzťahovať ako aj na manistremové tak aj na alternatívne média.
                      To že časť vládnych politikov odmietajú komunikovať s časťou médii je pochopiteľné, nakoľko časť médii si akékoľvek vyjadrenia politika vytrhnú z kontextu a prekrútia.
                      Ako aj média tak aj opozičné strany majú právo konštruktívne kritizovať vládu. 80% kritiky v krajne ľavicových médii a opozičných strán na adresu vlády sa však ukazujú ako hoaxy a klamstvá. Vedomé šírenie klamstiev si netreba zamieňať so slobodou prejavu ani konštruktívnou kritikou.
Klamstvá vedú ku frustrácii a frustrácia viedla ku atentátu.
Na strane druhej 20% kritiky vlády či už zo strany médii alebo opozičných politikov sa zakladá na pravde a konštruktívnej kritike.
                      Páchateľ sa podľa doterajších informácii zdá byť psychicky zdravý a netrpí ani psychózou ani obsedantno-kompulzívnou poruchou, ktorá by ho viedla ku atentátu. K činu ho viedla iba nenávisť a hoaxy šírené z vybraných médii a mítingov politických strán.
                      Časť domácich a zahraničných médii ani v deň atentátu neváhali rozdeľovať spoločnosť hoaxami, že atentátnik je presvedčením proruský človek a jedná sa o ruskú stopu v atentáte. Informácie sa intenzívne šírili aj na sociálnych sieťach. Jednalo sa o informácie vytrhnuté z kontextu, že 8 rokov dozadu mal atentátnik krátku dobu kontakty na Slovenských Brancov. Je tiež otázne či v tom období bolo vôbec známe, že toto zoskupenie malo proruské smerovanie. Faktom je že atentátnik v roku 2019 volil Zuzanu Čaputovú za prezidentku a zúčastňoval sa mítingov Progresívneho Slovenska. Na výjazdovom rokovaní vlády atentátnik v Dolnej Krupej vykrikuje heslá proti Ficovi.
                      Atentátnik bol najviac motivovaný vraždiť vďaka hoaxom médii a niektorých politických strán o reforme trestného zákona, a zrušeniu špeciálnej prokuratúry. Kým odborná verejnosť vnímala tieto legislatívne zmeny buď neutrálne alebo pozitívne, média a politici a tejto téme šírili hoaxy a strašili zánikom právneho štátu. Šírili strach a nenávisť, ktorá viedla až k atentátu.
To že ani samotná strana PS robila len propagandu o téme trestného zákona a sama táto strana neverí čo hlása ukázala pri komédiách v súvislosti témou znásilnených žien. Obrovské emocionálne nenávistné komédie pred médiami, ale žiadne činy, žiaden pozmeňujúci návrh v parlamente.
                      Atentátnik vraždil z dôvodu hoaxov o téme rušenie špeciálnej prokuratúry. Na špeciálnu prokuratúru mení názor aj mnoho čestných novinárov. Významný novinár Ivan Mego vo svojom videu testne pred atentátom prejavil zmenu názoru a dal za pravdu ako aj vláde taj aj odbornej verejnosti, že vyšetrovania sa manipulovali.
                      Množstvo hoaxov sa šírilo ako aj v domácej tak aj zahraničnej tlači o téme reformy verejnoprávnej televízie. Hoci nevieme ako táto reforma nakoniec dopadne, väčšina bodov v reforme má dobre myšlienky a základy. Nehovoriac o tom, že o budúcom riaditeľovi televízie bude musieť rozhodovať celá koalícia a nielen krajne pravicová SNS. Tiež som videl niekde rozhovor jedným z členov rady verejnoprávnej televízie a tento človek na novelu zákona sa díva neutrálne a vidí tam aj viacero pozitívnych aspektov.
                      Ako aj alternatívnym tak aj mainstreamovým médiám vyhovuje rozdeľovanie spoločnosti, burcovanie vášní a šírenie nenávisti, pretože im to zvyšuje čítanosť a sledovanosť. Druhá vec, že to vedie ku vraždám z nenávisti. Média by sa mali nad sebou zamyslieť.
                      Po atentáte majú krajne ľavicové média ako Aktuality, Denník N, Dennník SME, Týždeň, Markíza a opoziční politici dve možnosti. Buď sa spamätajú alebo bude atentát dôvod na ešte väčšie rozdelenie spoločnosti.
A nezabúdajme ani na hoaxy denníka Postoj, ktorých tiež nebolo málo. Aj Denník Postoj nemá zanedbateľný vplyv, prispel na polarizáciu spoločnosti čo prispelo k atentátu na Roberta Fica.
Denník Postoj možno vnímať dokonca ešte ako viac extrémne orientovaný ako Denník N. Postoj nepozval do svojich podcastov ešte ani jedného koaličného politika. Denník N áno. Objektivita a vyváženosť je asi to posledné čo šéfredaktora postoja zaujíma.
                      Nepopieram, že aj niektoré vyjadrenia vládnych politikov po atentáte boli veľmi nevkusné, absenciu sebareflexie bolo ale vidieť aj u vybraných novinárov. Obe názorové tábory si nemajú čo vyčítať. Marek Vagovič či Peter Hanák znovu prilievali olej do ohňa.
                      Po parlamentných a prezidentských voľbách časť médii nezniesli prehru ich obľúbenej politickej strany a začali trucovať a hádzať sa o zem ako malé rozmaznané deti. Svoju frustráciu pretavili do šírenia nenávisti či vedomého šírenia hoaxov v duchu hesla „Fico je Satan, účel svätí prostriedky“.
                      Ďalej použijem určité obrazné metaforické prirovnanie. Strana PS ich voliči, tak aj PS spriaznené média sa podobne správajú ako futbaloví chuligáni. Náš obľúbený futbalový klub prehral, tak od zlosti a frustrácie budme robiť výtržnosti a budeme rozbíjať výklady.
                      Kým v minulosti bolo typické, že nenávisť sa šírila len a alternatívnych médii, a liberálne média a liberálni ľudia boli typickí svojou toleranciou, naopak dnes sa doba zmenila, a obe názorové tábory sú rovnako nenávistné a rovnako zradikalizovaní. Obe názorové tábory si nemajú čo vyčítať.
                      Asi prvý krát v živote som musel súhlasiť s jedným videom najznámejšej neonacistky Lívie, ktorá sa pohoršovala nad nenávistnými netolerantnými a zlostnými komentármi voličov strany PS a Demokrati ako reakcia na výsledky prezidentnských volieb. Preboha kde sme sa to dostali aby extrémne pravicová politička musela prevychovávať voličov extrémne ľavicovej politickej strany?
                      Žijeme v extrémne polarizovanej spoločnosti kedy jeden názorový tábor považuje ten druhý názorový tábor za čisté zlo za symbol Satana. Kým čitatelia alternatívnych médii považujú Progresívcov za zombie, ktoré chcú preoperovať naše deti na opačné pohlavie, naopak zo strany PS a zo strany krajne ľavicových médii vidíme hoaxy o Satanovi Ficovi, o totálnom zániku právneho štátu, o návrate mafie, o vláde ktorá chce totálne zničiť prírodu a národné parky. Štátny tajomník na ministerstve životného prostredia, ktorý má na starosti ochranu prírody, hoci spĺňa tie najvyššie odborné kritéria v dejinách ministerstva, je krajne ľavicovými médiami zobrazovaný ako neschopný negramotný imbecil, ktorý ani nevie čo robí.
                      Súčasnej vláde sa zatiaľ darí dobre, v niektorých oblastiach sú nachystané perspektívne reformy, ako napríklad reforma o EIA či reformy o ochrane prírody. Ani po 7 mesiacoch vládnutia sa neobjavila žiadna korupčná kauza. To je zatiaľ oveľa lepšia bilancia ako vláda Matoviča a Hegera. Pochybenia súčasných vládnych politikov zatiaľ nie sú veľké, kritizovať toho nie je čo veľa a práve z toho sú novinári a strana PS nervózni. Musia si vymýšľať aj hoaxy, ktoré vedú k nenávisti.
                      Považujem za správne, že aj v strane PS došlo ku precitnutiu po atentáte a Šimečka oznamuje pozastavenie straníckych mítingov a politického kampaňovania. Aj v strane PS už asi prišli na to, že to s hoaxami a so šírením nenávisti prehnali. Verím, že sa Šimečkovi aj podarí dodržať sľub.
                      Medzi stranou PS a Smer nie sú tak veľké rozdiely že by to stálo za tak veľké rozdelenie spoločnosti, ktoré média vyvolávajú. Situácia vôbec nie je čiernobiela. Strana Smer nie sú takí satanisti ako ich vykresľuje časť médii. A strana PS nie sú tak úžasní ako ich vykresľuje časť médii s extrémne ľavicovou orientáciou ako napríklad Denník N. Ja ako človek ktorí ako jeden z málo, jeden z pár desiatok ľudí vidí do zákulisných politicko mocenských mediálnych hier tvrdím, že mnohí voliči by boli veľmi sklamaní ak by sa dozvedeli veľmi nepríjemnú pravdu o strane PS. Mnohé informácie sa nedozviete ani v médiach hlavného prúdu ani alternatívnych médiach. Ešte sa ani PS nedostala do vlády a už sa dopustila vážnych korupčných afér na bývalom budajovom ministerstve a na Vallovom magistráte Bratislava. A to je len malá ukážka problémov u tejto strany.
                      Dôkazom, že média „na život a na smrť“ vyhlásili vojnu vláde je to, že veľké množstvo hoaxov čerpajú od najposlednejšieho extrémistu a kriminálneho korupčného živlu Michala Kiču. A to je len jeden príklad z mnohých. Média som upozornil na korupčné a kriminálne pozadie tohto človeka. Nielenže média nenapísali ani jeden článok o korupcii tohto človeka, ale dokonca je to hlavný zdroj hoaxov pre nich. A vôbec médiám nevadí, že tento človek ich ničím iným ako hoaxami nezásoboval. Novinár, ktorý má základné etické zásady ak čerpá informácie od zdroja, ktorý šíri len jeden hoax, musí takýto zdroj informácii okamžite vylúčiť. Naopak extrémne ľavicovým médiám vôbec nevadí, že tento človek sústavne a opakovane klame a stále ho citujú. Jeden hoax sa vyvráti a už vymýšľa Kiča ďalší nový hoax, ktorý mu znovu časť médii nekriticky citujú. A takto sa to opakuje znova a znova. Je to prejav zúfalstva časti médii, ktoré si nevedia na vládu nič nájsť, tak si musia vystačiť aj s bezvýznamným extrémistom a korupčníkom Kičom. Tento prístup má len jeden problém – aj kvôli tomuto vznikol atentát na premiéra. Verím, že po atentáte sa viacerí šéfredaktori a novinári nad sebou zamyslia a prestanú s týmto prístupom.
                      Ďalší príklad dvojakých metrov časti médii je kauza nabúraný semafor Andreja Danka. Na jednej strane správanie Andreja Danka odsudzujem, na druhej strane tento priestupok politika určite nestál za tak veľkú mediálnu pozornosť aby za to Danka lynčovali 3 týždne v kuse a nič iné sa dokopy v médiach neriešilo. Keby sa rovnaká aféra stala neznámemu človeku, ktorý nie je politik, tak ani by sa prípad neriešil na súde ale len jednoduchou pokutou. Keby sa rovnaká aféra stala politikovi za stranu PS, tak pravdepodobne by sa o tom nikto nedozvedel, v médiach by nič nevyšlo alebo by sa o tom napísal len jeden nenápadný článok. Ďalej o afére Tomáša Hellebrandta len dve denníky napísali veľmi nenápadný článok o ako nemocnica na jeho podala trestné oznámenie za šírenie infekcie HIV AIDS. Všetky ostatné média len o akejsi neznámej infekcii.
                      Tiež sa človek veľmi ťažko díva na dvojaké metre, alebo presnejšie dvojaké kilometre, že médiám som poslal asi 100 strán korupcie a iných afér o tom akí korupčníci a extrémisti ovládali Budajove ministerstvo. Dalo sa napísať o tom aj 100 investigatívnych článkov, reálne média napísali len si päť. Samozvaných „protikorupčných“ novinárov, ale korupcia nezaujímala, pretože Budaja nebol z tej správnej politickej strany. V kontraste s tým je bezvýznamný semafor Andreja Danka o ktorom informovali média 3 týždne v kuse. Aj tieto manipulácie verejnej mienky zo strany časti médii prispeli k polarizácii spoločnosti, ktorá viedla k atentátu.
                      Nemám to potvrdené informácie ale vraj Michal Šimečka deň pred atentátom prirovnával Fica ku Hitlerovi na mítingu.
                      Novinár Martin Šimečka je typický nenávistnými vyjadreniami. Napríklad urážal voličov vládnej koalície že sú za zabíjanie medveďov, pretože medvede sú slobodné bytosti. Hrubé urážky na adresu voličov politických strán s ktorými nesúhlasí. Martin Šimečka trpí poruchou osobnosti. Poruchou osobnosti trpí podľa vedeckých výskumov 10 až 13 percent ľudí. Šimečka je jeden z nich. Psychicky vyrovnaný človek sa takto vyjadrovať nebude.
                      Ďalej média vyzývam aby frustráciu z výsledkov volieb riešili iným spôsobom ako doteraz. Šíriť nenávisť voči politikom, ktorí nie sú vám sympatickí a voči ich voličom nie je riešenie. Čo tak hľadať chybu v strane PS? Omnoho lepšie riešenie by bolo napríklad to, aby média tlačili na stranu Progresívne Slovensko aby zo svojej strany úplne vylúčila ekologických extrémistov ako Wiezik, Hojsík, Shohlová. Strane by to prinieslo lepšie preferencie. Prehnaný extrémizmus strane škodí. Väčší záujem o problémy regiónov by tiež strane pomohol. Vnútorná reforma by tejto politickej strane pomohla. Udržiavanie preferencií na základe šírenia hoaxov a nenávisti nie je udržateľné riešenie.
Odpojenie strany PS od financií oligarchov, ktorí nútia stranu rozdeľovať spoločnosť, šíriť hoaxy a nenávisť, by strane tiež pomohlo.
                      Za nepekné prilievanie oleja do ohňa a cynizmus považujem to, že minister Eštok zneužil tlačovú konferenciu o atentáte na šírenie ruskej propagandy o téme ruského „mieru“ na Ukrajine. Opakovane a provokatívne zvýrazňoval, že atentátik ako jeden z dôvodov prečo sa rozhodol, bolo zastavenie vojenskej pomoci na Ukrajine. Keď už ide o túto tému tak práve naopak Slovensko za súčasnej vlády patrí medzi najväčších vojenských podporovateľov Ukrajiny, a paradoxne práve prezidentka počas úradníckej vlády zablokovala vojenskú pomoc Ukrajine.
                      Rovnako ako minister Šutaj Eštok mal po atentáte cynické vyjadrenia novinár Marek Vagovič. Napísal status plný nenávisti a provokácii. Status sa niesol v tom kontexte, že on je investigatívny žurnalista, písal o viacero kauzách Smeru, Fico je zlo a preto ho má právo Fica provokatívne kritizovať aj po atentáte, kedy to bolo absolútne nevhodné. Ja ako človek, ktorý disponuje veľmi vzácnymi kompromitujúcimi informáciami o Vagovičovi o ktorých vie len pár desiatok ľudí, môže zodpovedne povedať, že Vagovič je pokrytec a nie je žiaden investigatívny žurnalista. Kde ste bol pán Vagovič keď som Vám na email posielal stovky materiálov o korupcii na Budajovom ministerstve? Prečo ste vtedy mlčali a nenapísali o tom žiaden článok? Prečo jednej politickej strane aféry zverejňujete a inej cenzurujete? Prečo máte dvojaké metre? Kde ste boli pán Vagovič, keď som Vám poslal informácie ako Budajove ministerstvo ovládla organizovaná korupčná zločinecká skupina BROZ, ktorej len čo si Budaj sadol na ministerskú stoličku, už jej aj expresne rýchlo podpisoval dotácie na sysľa, 5,5 milióna eur kde sa 95% peňazí rozkradlo?
Ďaleko väčšiu sebareflexiu mali aj redaktori denníka N, ktorí si provokácie ako Vagovič odpustili.
Investigatívna žurnalistika na Slovensku minimálne za posledné 4 roky neexistuje, pretože to čo sa tvári ako investigatívna žurnalistika je len neetický nástroj politického boja, že jednej politickej strane korupčné aféry cenzurujeme, druhej politickej strana aféry zverejňujeme alebo si dokonca vymýšľame falošné aféry na základe hoaxov. Skutočný investigatívny žurnalista musí mať na každú politickú stranu rovnaký meter.
                      Ďalej aby toho nebolo málo, Vagovič kritizuje stranu PS, že pozastavuje mítingy a politické kampane na upokojenie situácie. Štváč Vagovič.
                      Ďalší škandál je to, že atentátnik bol dokonca na protestoch v roku 2018 Za Slušné Slovensko. Podľa fotografií vidieť ako reční na pódiu.
Atentátnik sa zúčastňoval aj Šimečkovych politických mítingov, kde bol jeden z najviac aktívnych členov, takže je vysoko pravdepodobné, že aj samotný Šimečka si jeho tvár dobre pamätal. Bolo by veľmi zaujímavé posadiť Šimečku za detektor lži a opýtať sa ho či si ešte pred atentátom pamätal na atentátnikovu tvár.
                      Polarizáciu spoločnosti vidíme aj v samotnej RTVS, verejnoprávnej televízie, kde sú moderátori s vlastnými reláciami ako aj z extrémnej pravice tak aj z extrémnej ľavice. Keby som bol ja šéf RTVS, tak okamžite by som zrušil relácie oboch extrémov a takýto názor som mal už aj pred atentátom. V RTVS nikdy nemala čo hľadať Ostrihoňová, či ľavicové extrémista Michal Havran. Z extrémnej pravice nemá čo v RTVS hľadať Jaroslav Daniška, ktorý trpí poruchou osobnosti. Takýto extrémisti ako Daniška či Havran, ktorí by neprešli ani cez tie najviac základné osobnostné psychotesty nemajú mať v RTVS žiadne relácie.
Veľkým vzorom ako robiť vyvážené spravodajstvo bez rozdeľovania spoločnosti je TA3 so svojimi mimoriadne kvalitnými a talentovanými moderátormi.
Havran sa preslávil priam extrémistickým obhajovaním ilegálnej ekonomickej migrácie z moslimských krajín do Európy čím by nemal pochopenie ani v strane PS.
Naopak z extrémne pravicového tábora Jaroslav Daniška šokoval videom, kde vyjadruje obrovskú radosť z toho, že Ukrajine sa aktuálne na fronte nedarí a že ruská armáda sa približuje k hraniciam Slovenska. Z kontextu videa je zrejmé, že negatívne správy pre Ukrajinu, sú veľmi pozitívne správy pre Danišku a veľmi sa v tom vyžíval. Takže ak by Ruské tanky behali po Slovensku, zdá sa, že pán Daniška by ako prvý mával ruským tankom ruskou vlajkou a rád by ich privítal. Ďalej vo videu Daniška vyzýva západ aby podriadil vo všetkom Putinovi, aby západ poslúchal Putina na slovo, pretože vraj len to je jediná cesta k mieru. Pán Daniška naozaj neblbnite.
                       Vplyvný sociológ Michal Vašečka v niektorých rozhovoroch prispel na rozdeľovanie a polarizáciu spoločnosti, kedy dáva do kontrastu ľudí z vidieka a ľudí z mesta. Ľudí z vidieka označil za menejcenných.
Na Facebook stránke zasa ÚNIA regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska vysvetľuje akým spôsobom vytvoril rozdeľovanie spoločnosti a napätie exminister Ján Budaj.
                       Robert Kaliňák, Erik Kaliňák, Andrej Danko sa ospravedlnili za svoje výroky, ktoré prispievali na rozdeľovanie spoločnosti, hoci nemám vedomosť že by sa Robert Kaliňák mal za čo ospravedlňovať. Ospravedlnenie sa ale očakávalo najmä od opozičných politikov, ktorí sa ospravedlniť odmietli. Michal Šimečka na tlačovke sľúbil, že strana PS 100 dní pozastaví štvavé kampaňovanie. Zradikalizovaní novinári ho za tento ústretový krok kritizovali a vyzývali Šimečku aby aj naďalej rovnako rozdeľoval spoločnosť ako doteraz. Na tlačovke z 21. mája Šimečka odvolal mier. Šimečka je zrejme tak hlúpy človek, že mu musia média diktovať čo má robiť.
                       Redaktor Markoš ešte pred atentátom na premiéra napomínal novinárov ako Šimečka, aby nešírili nenávisť
My sme tí dobrí, oni sú tí zlí https://dennikn.sk/3906326/my-sme-ti-dobri-oni-su-ti-zli/?ref=list
Reakcia Šimečku na Markošov je tu. Šimečka reagoval agresívne a urazene. Pôvodná verzia Šimečkovho pravdepodobne obsahovalo aj prirovnanie Fica k Hitlerovi, neskôr článok upravil
Prečo nemám pochopenie pre voličov vládnej koalície https://dennikn.sk/3990664/preco-nemam-pochopenie-pre-volicov-vladnej-koalicie/?ref=list
 

Radikalizácia na sociálnej sieti Reddit

S veľkým znepokojením sledujem situáciu na sociálnej sieti Reddit. Táto americká sociálna sieť za posledné roky radikálne narástla na popularite a má citeľný vplyv na verejnú mienku aj na Slovensku.
Na Reddite majú vlastné účty aj významní slovenskí politici ako napríklad Martin Hojsík (PS), kde sa snažia prihovárať svojim fanúšikom.
Problém tejto sociálnej siete spočíva ale v tom, že na Reddite sa združuje extrémna ľavicu na Slovensku a Európe. To znamená najmä voliči strany Progresívne Slovensko sú na tejto sociálnej sieti najviac aktívni.
Tak agresívnu, netolerantnú a nenávistnú extrémnu ľavicu ako na Reddite nevidíte nikde. Nechýba šírenie veľkého množstva hoaxov proti aktuálnej vláde. Obávam sa, že ak nabudúce bude niekto z extrémnej ľavice vraždiť, tak to bude práve Redditom zradikalizovaný človek.
Práve preto vyzývam obe Slovenské tajné služby a políciu nech monitorujú slovenských občanov na tejto sociálnej sieti. Úloha tajných služieb je monitorovať každý druh extrémizmu nielen extrémnu pravicu ale aj extrémnu ľavicu.
Ak si prezriete meno užívateľa, jeho profil, dosť ľahko sa dá identifikovať či sa jedná o Slovenského občana, hoci píše anglicky.
Reddit poskytuje webovú verziu a tie aj mobilnú aplikáciu.
Reddit je prevažne v jazyku angličtina, kde frustrovaní voliči strany PS trucujú z výsledkov parlamentných a prezidentských volieb, sú na psychologickej úrovni malých detí, ktoré keď trucujú hádžu sa o zem a snažia sa čo Slovensko čo najviac očierniť a vykresliť v čo najhoršom svetle.                                                                   Slovenskí občania píšu v jazyku angličtina.
Ja som človek, ktorý má účet na sociálnych sieťach X, Facebook, Instagram, ale najväčšiu radikalizáciu som videl na Reddite.
                      Existujú skupiny / miestnosti na Reddite s názvom Europe a Slovakia a to s veľmi veľkou sledovanosťou. Niekedy sa človek nestíha čudovať tým početným hoaxom v západnej tlači o politickom dianí na Slovensku. Obávam sa že zahraniční západní novinári získali inšpiráciu najviac na Reddite.
                      Ja som bol na Reddite len pár dní a potom som si aplikáciu odinštaloval, pretože títo zradikalizovní šialenci mi už poriadne liezli na nervy. Jeden slovenský občan tam v angličtine písal, že „Slovensko je nacistická a komunistická krajina“. Druhý človek tam písal, že na Slovensku sme až tak veľmi proruskí, že niekto vylepoval bilbordy s názvami „Ukrajina je nepriateľ“ a „Bez Ruska neprežijeme“ v medzinárodnej skupine Europa. Nakoniec sa ukázalo, že za touto provokáciou nebol nikto proruský ale blázni zo strany Demokrati. Frustrovaní a zradikalizovaní voliči Strany PS majú silnú potrebu vykresliť Slovensko v čo najhoršom svetle aj v európskej skupine.
 

Predseda SaS je druhý Matovič. Má hulvátsky a nenávistný spôsob komunikácie. Odmietasaospravedlniť za svoje nenávistné výroky v relácii TA3

Medzi Igorom Matovičom a Branislavom Gröhlingom čo do spôsobu komunikácie nie je veľký rozdiel. Kým Richard Sulík sa za svoje chyby vedel ospravedlniť, Branislav Gröhling nie. Kým Richard Sulík vedel ľudí spájať, Branislav Gröhling rozdeľuje podobne ako Matovič. Gröhling hovorí len všeobecné frázy o potrebe zmierenia a spájania, keď je ale rad na ňom, tak to odmieta.
Každý by mal začať od seba. Na Gröhlinga to ale neplatí. Až mi bolo Gröhlinga úprimne ľúto, keď sa takto strápnil a zamotal sám vo svojich klamstvách.
Ja som už pred atentátom bol veľmi znepokojený, že predseda strany SaS sa stal Gröhling a to z dôvodu nenávistnej komunikácie. Spomínal som to vo svojich zverejnených podcastoch. Moje obavy sa žiaľ naplnili.
                      Zodpovednosť za prilievanie oleja do ohňa, čo viedlo až ku atentátu má aj predseda SaS Branislav Gröhling. Ešte pred atentátom na straníckom mítingu pokrikoval nenávistné výroky na adresu vlády. Richard Sulík mal ďaleko viac umiernený a ďaleko viac konsenzuálny spôsob komunikácie ako Branislav Gröhling. Gröhling mal už viacero spoločných tlačoviek z mentálne narušeným poslancom Hlinom, čo Sulík nikdy nerobil. Navyše 90% kritiky Hlinu na adresu vlády sa ukázali ako hoaxy. Nehovoriac o tom, že Hlina má 10 krát viac hulvátsky spôsob komunikácie a je 10 krát viac konfliktný človek ako Matovič. Dokonca aj samotné média odmietajú zverejňovať mnohé agresívne statusy Hlinu alebo jeho tlačovky. Branislavovi Gröhlingovi som ešte pred atentátom písal, aby nerozdeľoval spoločnosť a aby nestál na tlačovke s Hlinom, aby Hlinu nepodporoval, pretože agresivita a hulvátstvo a hoaxy Hlinu poškodzujú dobré meno strany. Teraz pozerám, že Gröhling ma na Facebooku zablokoval. Neviem čo ho k tomu viedlo, ale je desivé, že ak slušne napíšete predsedovi strany aby nerozdeľoval spoločnosť, že ho to urazí až natoľko, že Vás zablokuje. O budúcnosť strany SaS mám vážne obavy. Obávam sa, že medzi Matovičom a Gröhlingom nie je veľký rozdiel čo do konfliktnosti. A Sulík veľmi dobre vedel čo robil, keď chcel primárne za svojho nástupcu Mariána Viskupiča známym svojim umierneným a konsenzuálnym spôsobom komunikácie. Viskupič ale odmietol z osobných rodinných dôvodov.
 

Prestanú politické strany šíriť hoaxy a nenávisť na svojich oponentov? Z pohľadu politického marketingu je to nevýhodné

Bohužiaľ nerobím si veľké nádeje, že politické strany prestanú šíriť hoaxy a nenávisť k svojim oponentom, pretože by sa tak obrali o voličov.
                       Strana Smer vyhrala voľby v roku 2023 vďaka rozoštvávaniu ľudí a burcovaniu vášní na svojich antivaxerských mítingoch. Burcovať voličov vášňami z dôvodu zavádzania nepopulárnych proti-pandemických opatrení bolo zo strany Smer extrémne cynické, zato z pohľadu politického marketingu extrémne účinné. Voliči strany Smer boli oklamaní, pretože neexistovala ani jedna krajina na svete, ktorá by nejaké obmedzujúce proti-pandemické opatrenia neprijala. Ak by sa strana Smer dostala k moci počas kovidu, určite by musela sama prijať nepopulárne proti-pandemické opatrenia, ktoré sama pred voľbami na mítingoch kritizovala.
Strana Smer vyhrala voľby v roku 2023 na základe nenávistných hoaxov proti vláde. Strana PS po voľbách roku 2023 ale robí tiež presne to isté. Rovnako šíri hoaxy proti aktuálnej vláde, ktoré vedú k nenávisti a frustrácii.
                       Igor Matovič na základe konfliktov a hejtu vyhral voľby v roku 2020.
                       Strana PS sa ukázala ako úspešná v politickom marketingu, kedy vytrhla z ruky iniciatívu a rétoriku Igora Matoviča a začala s Matovičovým štýlom ona. Strana PS sa aktuálne vezie na Matovičovej rétorike „lebo Fico“ alebo „za všetko zlé môže Fico“. Strana PS prevzala tiež Matovičov štýl konfliktov a rozdeľovania hoci mierne pozmeneným spôsobom komunikácie, ale podstata zostáva rovnaká. Strana PS šírila najmä veľké množstvo hoaxov proti vláde a pracuje na burcovaní vášní na demonštráciách. Strane PS to zatiaľ funguje a preferencie jej od volieb mierne stúpli.
 

Zneužitie atentátu na Roberta Fica na šírenie ruskej propagandy o vojne na Ukrajine. Zneužitie atentátu na šírenie anti-Ukrajinskej propagandy

Minister Juraj Blanár šokoval svojim cynizmom, keď na tlačovej konferencii zneužil situáciu atentátu na Roberta Fica na šírenie ruskej propagandy o vojne na Ukrajine. Vraj na Fica bol atentát spáchaný preto, lebo chcel „mier“. Špecifický typ falošného „mieru“ podľa Ruskej propagandy.
Podobne sa vyjadril aj Ľuboš Blaha.
                       Faktom je to, že informácie, že atentátnik konal aj na základe dezinformácii časti médii, že Fico zastavil vojenskú pomoc Ukrajine je podľa všetkého pravdivá. Informoval tak minister vnútra, že jeden z viacero motívov atentátnika bol aj tento dôvod.
V Česku na tento hoax o zastavení pomoci Ukrajine pravdepodobne verí väčšina ľudí, pretože kvalita českých médii o informovaní diania na Slovensku je katastrofálna, ale to som už odbočil od témy.
                       Argument, že Fico bol za mier je hrubý cynizmus a nemá ani z pohľadu ruskej propagandy logiku, pretože Slovensko je jeden z najväčších podporovateľov Ukrajiny vrátane zbraní munície. Podľa Ruskej propagandy totižto je za mier len taký štát, ktorý odmieta pomáhať Ukrajine.
                       A teraz aká je pravda o Ficovi? Aký má postoj ku vojne na Ukrajine? V predvolebnej kampani mal silne anti-ukrajinský postoj. Je známy jeho výrok „ani jeden náboj Ukrajine“, čím sľúbil, že úplne zastaví vojenskú pomoc Ukrajine. Robert Kaliňák ani počas predvolebnej kampane nešíril ruskú propagandu o vojne. Pri zostavení Ficovej vlády sa Kaliňák stáva minister obrany. Najbližší Ficov spolupracovník Kaliňák pravdepodobne krotil Fica v proruských postojoch a proruských vyjadreniach. Fico vždy vojensky podporoval Ukrajinu, v EÚ pomoc nevetoval, hoci jeho mediálne vyjadrenia boli anti-Ukrajinské. Posledné mesiace Fico radikálne zmenil a zmiernil aj rétoriku spôsob komunikácie proti Ukrajine. Proti-ukrajinský postoj prakticky úplne vymizol. Fico ako jediný štát sveta zorganizoval intenzívne rokovanie vláda-vláda Slovensko-Ukrajina na úrovni všetkých ministrov. To sa nepodarilo ani Českej vláde. Slovensko-Ukrajinské vzťahy možno vnímať ako rovnako dobré ako Česko-Ukrajinské vzťahy. Samozrejme napriek tomu niektoré české média píšu o Ficovi ako o proruskom diktátorovi.
                       Otázne je to, či atentát zmení Ficov postoj na Ukrajine nakoľko niektorí jeho stranícki kolegovia zneužili atentát na šírenie anti-Ukrajinskej propagandy. Tiež je otázne či to nezmení Slovensko-Ukrajinské vzťahy smerom k horšiemu. Dúfajme že nie, hoci Rusko bude cez hybridnú vojnu robiť všetko preto aby sa tak stalo.
 

Atentát z pohľadu filozofie

Samozrejme časť ľudí sa z tejto témy môže posmievať a nemusí tomu veriť, ale veci ako čierna mágia naozaj funguje. Priam neuveriteľné skúsenosti s čiernou mágiou sm mal aj ja, kedy profesionálny čierni mágovia útočili na môj Youtube kanál a nevysvetliteľných okolností mi kanál zmazali. O tom či môj youtube kanál bude alebo nebude zmazaný rozhodovalo viacero ľudí, každému som písal, ale správali sa veľmi iracionálne a nekonali akoby mali slobodnú vôlu. Čiernou mágiou je možné ovládať človeka aj proti jeho vôli. Skúsený čierny mág, ktorý naháňa strach v strednej Európe prehovoril o svojej praxi, meno nepoviem aby som mu nerobil reklamu, tvrdí, že na Slovensku alebo Česku skutočných čiernych mágov, ktorí robia mágiu naozaj účinne, nenájdete, treba vraj hľadať v zahraničí.
Z energetického hľadiska na to, aby mohol byť vykonaný atentát musí vzniknúť energetické prostredie a nedeje sa tak náhodne. Každý človek ovplyvnený propagandou v médiach sa stáva malým čiernym mágom, ktorý posiela negatívnu energiu politikovi, ktorá sa môže reálne zhmotniť.
Ďalej existujú profesionálni čierni mágovia, ktorí sa dokážu zamerať na vytvorenie nehody. Obeť priťahuje na seba nehody ako magnet, čo môže viesť aj ku tragédii ako atentát.
Veľmi podivná a záhadná zostáva aj nehoda Borisa Kollára, ktorá tiež postráda racionalitu. Vyzerá to ako tiež výsledkom čiernej mágie.
Výsledkom čiernej mágie môže byť aj veľké zlyhania a chaos ochranky premiéra pri atentáte.
Veľmi silnými čiernymi mágmi sa stávajú aj mnohí fanatickí kresťania, ktorý naleteli propagande médii že Fico je Statan, Kresťanstvo vedie človeka ku nevedomosti. Mnohí kresťania si nemusia uvedomovať, že svojimi modlitbami za premiéra robia na ňom čiernu mágiu. Aj kresťanská modlitba je forma meditácie. Ak sa nejaký kresťan modlí za Fica so zlobou a frustráciou posiela mu vysoko koncentrovanú negatívnu energiu.
                      Aby som nebol len negatívny, tak existujú aj pozitívne šamanské rituály, ktorými sa dá toho ovplyvniť mnoho v pozitívnym zmysle a dá sa pomôcť mnohým ľuďom. Sám som bol svedkom tak veľkých úspechov, že to by mi uveril asi málokto. Napríklad ovplyvnenie politického diania dobrým smerom,
 

Najväčšie zlyhania ochranky

Ochrankári boli pravdepodobne pod vplyvom čiernej mágie a nesprávali sa racionálne. Tiež treba s pokorou povedať že po vojen je každý generál. Najväčšia chyba ochranky bolo, že ochrankár si všimol vytasenú zbraň atentátnika príliš neskoro po prvom výstrele, hoci po správnosti ju mal vidieť, pred výstrelom. Chyba bolo chaotické kopanie do zátarás či použitie chvatu z bojových umení na miesto toho aby chytil útočníkovi zbraň alebo ruku, v ktorej mal zbraň. Ďalej omnoho jednoduchšie a bezpečnejšie by bolo podvihnúť atentátnikovi ruku hore, na miesto toho mu ju ťahali dole, čo bolo zložitejšie a nebezpečné.
Počas využitia chvatu a počas kopania zátarás, ešte atentátnik stihol ďalších 4 krát vystreliť. V prípade podvihnutia ruky by išli všetky ďalšie 4 výstrely do vzduchu
Ďalej mali ísť do nemocnice Bojnice, nie Handlová. Nemocnica Handlová sa zameriava prevažne len na geriatriu a dlhodobo chorých. Stačí si pozrieť webstránku.
Niektorí odborníci tvrdili, že mali po atentátnikovi strieľať, čo v tomto konkrétnom prípade by nebolo rozumné, pretože atentátnik by mal ešte viac priestoru na streľbu. Reakčný čas vytasenia zbrane ochranky sú možno jeden a pol sekundy kedy už môže byť neskoro.
                      Ďalší analytik má názor, že najväčšiu chybu neurobila ochranka ale sám Robert Fico, ktorý neakceptoval pokyny ochranky. To sa tiež zdá byť zmysluplný názor.
 

Predseda SaS je druhý Matovič. Má hulvátsky a nenávistný spôsob komunikácie. Odmietasaospravedlniť za svoje nenávistné výroky v relácii TA3

Medzi Igorom Matovičom a Branislavom Gröhlingom čo do spôsobu komunikácie nie je veľký rozdiel. Kým Richard Sulík sa za svoje chyby vedel ospravedlniť, Branislav Gröhling nie. Kým Richard Sulík vedel ľudí spájať, Branislav Gröhling rozdeľuje podobne ako Matovič. Gröhling hovorí len všeobecné frázy o potrebe zmierenia a spájania, keď je ale rad na ňom, tak to odmieta.
Každý by mal začať od seba. Na Gröhlinga to ale neplatí. Až mi bolo Gröhlinga úprimne ľúto, keď sa takto strápnil a zamotal sám vo svojich klamstvách.
Ja som už pred atentátom bol veľmi znepokojený, že predseda strany SaS sa stal Gröhling a to z dôvodu nenávistnej komunikácie. Spomínal som to vo svojich zverejnených podcastoch. Moje obavy sa žiaľ naplnili.
                      Zodpovednosť za prilievanie oleja do ohňa, čo viedlo až ku atentátu má aj predseda SaS Branislav Gröhling. Ešte pred atentátom na straníckom mítingu pokrikoval nenávistné výroky na adresu vlády. Richard Sulík mal ďaleko viac umiernený a ďaleko viac konsenzuálny spôsob komunikácie ako Branislav Gröhling. Gröhling mal už viacero spoločných tlačoviek z mentálne narušeným poslancom Hlinom, čo Sulík nikdy nerobil. Navyše 90% kritiky Hlinu na adresu vlády sa ukázali ako hoaxy. Nehovoriac o tom, že Hlina má 10 krát viac hulvátsky spôsob komunikácie a je 10 krát viac konfliktný človek ako Matovič. Dokonca aj samotné média odmietajú zverejňovať mnohé agresívne statusy Hlinu alebo jeho tlačovky. Branislavovi Gröhlingovi som ešte pred atentátom písal, aby nerozdeľoval spoločnosť a aby nestál na tlačovke s Hlinom, aby Hlinu nepodporoval, pretože agresivita a hulvátstvo a hoaxy Hlinu poškodzujú dobré meno strany. Teraz pozerám, že Gröhling ma na Facebooku zablokoval. Neviem čo ho k tomu viedlo, ale je desivé, že ak slušne napíšete predsedovi strany aby nerozdeľoval spoločnosť, že ho to urazí až natoľko, že Vás zablokuje. O budúcnosť strany SaS mám vážne obavy. Obávam sa, že medzi Matovičom a Gröhlingom nie je veľký rozdiel čo do konfliktnosti. A Sulík veľmi dobre vedel čo robil, keď chcel primárne za svojho nástupcu Mariána Viskupiča známym svojim umierneným a konsenzuálnym spôsobom komunikácie. Viskupič ale odmietol z osobných rodinných dôvodov.
 

Prestanú politické strany šíriť hoaxy a nenávisť na svojich oponentov? Z pohľadu politického marketingu je to nevýhodné

Bohužiaľ nerobím si veľké nádeje, že politické strany prestanú šíriť hoaxy a nenávisť k svojim oponentom, pretože by sa tak obrali o voličov.
                       Strana Smer vyhrala voľby v roku 2023 vďaka rozoštvávaniu ľudí a burcovaniu vášní na svojich antivaxerských mítingoch. Burcovať voličov vášňami z dôvodu zavádzania nepopulárnych proti-pandemických opatrení bolo zo strany Smer extrémne cynické, zato z pohľadu politického marketingu extrémne účinné. Voliči strany Smer boli oklamaní, pretože neexistovala ani jedna krajina na svete, ktorá by nejaké obmedzujúce proti-pandemické opatrenia neprijala. Ak by sa strana Smer dostala k moci počas kovidu, určite by musela sama prijať nepopulárne proti-pandemické opatrenia, ktoré sama pred voľbami na mítingoch kritizovala.
Strana Smer vyhrala voľby v roku 2023 na základe nenávistných hoaxov proti vláde. Strana PS po voľbách roku 2023 ale robí tiež presne to isté. Rovnako šíri hoaxy proti aktuálnej vláde, ktoré vedú k nenávisti a frustrácii.
                       Igor Matovič na základe konfliktov a hejtu vyhral voľby v roku 2020.
                       Strana PS sa ukázala ako úspešná v politickom marketingu, kedy vytrhla z ruky iniciatívu a rétoriku Igora Matoviča a začala s Matovičovým štýlom ona. Strana PS sa aktuálne vezie na Matovičovej rétorike „lebo Fico“ alebo „za všetko zlé môže Fico“. Strana PS prevzala tiež Matovičov štýl konfliktov a rozdeľovania hoci mierne pozmeneným spôsobom komunikácie, ale podstata zostáva rovnaká. Strana PS šírila najmä veľké množstvo hoaxov proti vláde a pracuje na burcovaní vášní na demonštráciách. Strane PS to zatiaľ funguje a preferencie jej od volieb mierne stúpli.
 

Zneužitie atentátu na Roberta Fica na šírenie ruskej propagandy o vojne na Ukrajine. Zneužitie atentátu na šírenie anti-Ukrajinskej propagandy

Minister Juraj Blanár šokoval svojim cynizmom, keď na tlačovej konferencii zneužil situáciu atentátu na Roberta Fica na šírenie ruskej propagandy o vojne na Ukrajine. Vraj na Fica bol atentát spáchaný preto, lebo chcel „mier“. Špecifický typ falošného „mieru“ podľa Ruskej propagandy.
Podobne sa vyjadril aj Ľuboš Blaha.
                       Faktom je to, že informácie, že atentátnik konal aj na základe dezinformácii časti médii, že Fico zastavil vojenskú pomoc Ukrajine je podľa všetkého pravdivá. Informoval tak minister vnútra, že jeden z viacero motívov atentátnika bol aj tento dôvod.
V Česku na tento hoax o zastavení pomoci Ukrajine pravdepodobne verí väčšina ľudí, pretože kvalita českých médii o informovaní diania na Slovensku je katastrofálna, ale to som už odbočil od témy.
                       Argument, že Fico bol za mier je hrubý cynizmus a nemá ani z pohľadu ruskej propagandy logiku, pretože Slovensko je jeden z najväčších podporovateľov Ukrajiny vrátane zbraní munície. Podľa Ruskej propagandy totižto je za mier len taký štát, ktorý odmieta pomáhať Ukrajine.
                       A teraz aká je pravda o Ficovi? Aký má postoj ku vojne na Ukrajine? V predvolebnej kampani mal silne anti-ukrajinský postoj. Je známy jeho výrok „ani jeden náboj Ukrajine“, čím sľúbil, že úplne zastaví vojenskú pomoc Ukrajine. Robert Kaliňák ani počas predvolebnej kampane nešíril ruskú propagandu o vojne. Pri zostavení Ficovej vlády sa Kaliňák stáva minister obrany. Najbližší Ficov spolupracovník Kaliňák pravdepodobne krotil Fica v proruských postojoch a proruských vyjadreniach. Fico vždy vojensky podporoval Ukrajinu, v EÚ pomoc nevetoval, hoci jeho mediálne vyjadrenia boli anti-Ukrajinské. Posledné mesiace Fico radikálne zmenil a zmiernil aj rétoriku spôsob komunikácie proti Ukrajine. Proti-ukrajinský postoj prakticky úplne vymizol. Fico ako jediný štát sveta zorganizoval intenzívne rokovanie vláda-vláda Slovensko-Ukrajina na úrovni všetkých ministrov. To sa nepodarilo ani Českej vláde. Slovensko-Ukrajinské vzťahy možno vnímať ako rovnako dobré ako Česko-Ukrajinské vzťahy. Samozrejme napriek tomu niektoré české média píšu o Ficovi ako o proruskom diktátorovi.
                       Otázne je to, či atentát zmení Ficov postoj na Ukrajine nakoľko niektorí jeho stranícki kolegovia zneužili atentát na šírenie anti-Ukrajinskej propagandy. Tiež je otázne či to nezmení Slovensko-Ukrajinské vzťahy smerom k horšiemu. Dúfajme že nie, hoci Rusko bude cez hybridnú vojnu robiť všetko preto aby sa tak stalo.
 

Dosť veľký rozdiel v sebareflexii ako politickí protivníci reagovali na atentát na Fica a Trumpa. Kým V USA sebareflexia bola na Slovensku nie

„Už nebudeme říkat, že Trump je Hitler.“ Kampaň ve stylu spálené země končí Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/trump-usa-biden-republikani-demokrate-volby-kampan.A240715_194513_zahranicni_vals?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
 

Odkazy k téme