Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Kňaz Vladimír Beregi a náboženský fanatizmus. Šéf manipulatívnej kresťanskej sekty (=katolíckeho kresťanského spoločenstva)

Úvod

Medzi náboženstvom a sektou je žiaľ často veľmi tenká hranica. V mnohých predchádzajúcich článkoch upozorňujem na nebezpečenstvá takzvaných kresťanských spoločenstiev, ktoré sú oficiálne a plnohodnotne integrované pod krídla katolíckej cirkvi.
Náboženský fanatizmus už nie je náboženstvom ale mení sa na sektu. Vodcovia kresťanských spoločenstiev sú v drvivej väčšine veľmi radikálni náboženskí fanatici. Trpia spasiteľským syndrómom, evanjelizujú, to jest šíria svoju fanatickú vieru veľmi agresívnym a manipulatívnym spôsobom. A psychologická manipulácia je veľmi pokročilá. Myslia si že zachraňujú svet, že zachraňujú ľudí pred zatratením, že sú elitou, že sú nepostrádateľní pre spoločnosť. Nezmieria sa ani s tým, že v spoločenstve majú umiernených kresťanov a snažia sa aj ich prerobiť na šialených náboženských fanatikov ako sú oni sami.
Vodcovia týchto siekt, to že psychologicky manipulujú, si nijak nepriznajú. Na otázku či psychologicky manipulujú by vám odpovedali asi niečo nasledovné:
„My nič my muzikanti, no áno možno trochu sa snažíme šíriť evanjelium, šíriť tento náš šialený náboženský fanatizmus šíriť túto našu jedinú správnu cestu a jedinú pravdu trochu pútavejším spôsobom, ale my nikoho nemanipulujeme. My zachraňujeme ľudí pred zatratením, ľudia nás neskutočne potrebujú, bez nás by ľudia skončili v pekle. Tento náš náboženský fanatizmus je jediný správny a jediný prirodzený stav duše, každý jeden človek by mal byť taký fanatický šialenec ako sme my sami. Náš náboženský fanatizmus ľudia potrebujú rovnako ako potrebujú ľudia vedieť čítať a počítať. My len ľudí privádzame ku prirodzenosti. Naše kresťanstvo je jediná pravda, ktorú musíme každému nanútiť“
 

Ekumenizmus s protestantami

Je síce pravda, že títo katolícki fanatici vedú často aktívny medzináboženský dialóg s protestantmi, avšak spájajúci prvok je to najhoršie čo môže byť. Spájajúci prvok je znovu len šialený náboženský fanatizmus. Pôvodne čistý zámer Druhého vatikánskeho koncilu bol týmito náboženskými šialencami interpretovaný v najhoršom možnom zmysle.
 

VladimírBeregi

Pracuje ako exorcista, miestny predstavený radikálneho fanatického kresťanského spoločenstva a rehole Koinonia Ján Krstiteľ a je tiež zakladateľom zriaďovateľom alternatívnej školy v Partizánskom. Škola bola založená odídencami pedagógov zo školy Narnie a tiež aj táto škola je založená na rovnakej pedagogickej filozofii. Treba uznať že táto škola má skutočne vysoké pedagogické kvality a deti do nej chodia s obrovskou radosťou. Škola ale má aj svoju odvrátenú tvár. Všetci vyučujúci pedagógovia sú zúriví náboženskí fanatici. K nábožensko-sektárskej indoktrinizácii detí zo strany pedagógov by došlo aj vtedy aj keby nechceli. Pedagógovia tiež veľmi intenzívne komunikujú aj s rodičmi na individuálnej a pravidelnej báze, čím tiež dochádza ku skrytej indoktrinizácii rodičov a tiež si títo sektári tak získavajú aj veľkú dôveru k rodičom.
Ďalej veľmi bolestivá vec je to, že vedenie školy Vladimír Beregi hrubo zneužíva neutrálne školské prostredie na aktívnu indoktrinizáciu na detské tábory, kde sú spoločne deti aj rodičia. Keď majú deti aj rodičia veľkú dôveru v pedagógov, rodič asi len ťažko odolá ponuke pedagóga pri pozvánke na takýto sektársky letný tábor Christiland.
                    V tomto veľmi zaujímavom videu sa Beregi preriekol a aj podrobnejšie prezradil psychologické manipulačné techniky svojho sektárskeho letného tábora, kde dochádza k tiež aj k aktívnej indoktrinizácii. Hovorí o tom od 20 minúty. Tri piliere zjednotiť, zabaviť a formovať. Formovať v preklade znamená sektársky vymývať mozgy. Zábava pre deti a dospelých rodičov je návnada do pasce léčky, spôsob ako ľudí nalákať na akciu, kde sa budú potom vymývať mozgy. https://www.youtube.com/watch?v=ycepkuXcGhw
Smutné je aj to, že mu neprišli len deti zo školy, ale aj z inokade, nakoľko jeho sekta Koinonia má mocné chápadlá po celom Slovensku, kde vymýva mozgy mnohým deťom. Tiež je smutné, že aktívne pomáhajú tejto sekte aj ľudia z dediny.
                    V čase videa 24:30 sa Beregi ale poriadne preriekol a prezradil svoje zákerné pokročilé manipulačné psychologické techniky. Najľahšie sa manipuluje s deťmi. Naivní rodičia sa radi na chvíľu zbavia detí, ak svoje deti prepožičajú a nechajú zabávať nejakému katolíckemu kresťanskému spoločenstvu každý víkend. Rodičov ani nenapadne, že by mohlo ísť o zákernú sektu, veď to predsa patrí pod nevinnú Katolícku cirkev. A rodičia urobia pre deti všetko – takže deti tak veľmi ľahko prehovoria rodičov aby aj oni išli na sektársku akciu Christiland. Alebo keď sa najprv dieťaťu podarí vymyť mozog na sektárskej akcií, potom to ľahšie následne pôjde aj rodičovi – zaujímavá psychologická manipulačná technika.
                    26:00 Beregi sa preriekol a povedal, že nielen môžeme ale musíme svojim obetiam vymývať mozog – je to pre nás naša svätá povinnosť. Inými slovami musíme všetkých prerobiť na kresťanov – a nie hocijakých ale poriadne sfanatizovaných.
 

Psychopatická podstata Beregiho

Toto psychopatické video nepotrebuje komentár. Ako len môže mať tak obrovský vplyv na spoločnosť takýto psychopat? Veď ten by mal byť odizolovaný od spoločnosti a liečený v v psychiatrickej liečebni.
Vo videu je Beregi šťastný ako nikde inde, pretože psychopatickým ľuďom robí radosť nimi manipulovať a mať nad nimi vplyv.
Mimo témy kázanie o téme diabol, grekokatolícky kňaz, tiež zaujímavé https://www.youtube.com/watch?v=Mo2SXDdpb-w
 

Iná odvrátená stránka kresťanstva: základom viery pani Vosáhlovej je „bodať krížom“, slovo satan používa príliš často

Ja pochádzam s náboženského prostredia a mám mnoho veľmi autentických skúseností ako si kresťania mysleli, že komunikujú s "Bohom" ale v skutočnosti komunikovali s nejakými démonickými bytosťami.
A toto je fantastický príklad ako pani katolíčka, ktorá prevádzkuje mnoho charitatívnych projektov v ČR, by chcela niekoho bodať krížom. To teda nepripomína mierumilovné náboženstvo. Keď tak veľmi často tá pani spomína satana, tak asi na neho verí viac ako na pánbožka :D.
 

Komunita gloria.tv. Ultra ortodoxní kresťania plní nenávisti

Ide o až tak pravoverných konzervatívnych katolíkov, že neuznávajú 2. vatikánsky koncil, ktorí bol podľa nich príliš liberálny. Obrovská netolerancia a nenávisť, voči pápežovi Františkovi, či akýmkoľvek liberálnejším prúdom kresťanstva. Vtipné sledovať aj tie diskusie plné psychopatizmu a nenávisti.