Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Katolícka cirkev má o sexualite stredoveké učenie, v mnohom ešte prísnejšie ako islam

Treba vyjsť na svetlo s informáciami, ktoré nie sú Slovenskej verejnosti o katolíckej cirkvi známe. Katolícka cirkev je podivná sekta v oblasti sexuality a zakazuje dokonca aj masturbáciu, antikoncepciu, prerušovanú súlož, zakazuje inú ako misionársku polohu, zakazuje orálny sex. Cirkev ohrozuje slobodu a ľudské práva jednotlivca a preto je to zločinecká organizácia, ktorú treba zlikvidovať


Priatelia, ak si toto prečítate. Vybral som úryvky textu so stránky Katolíckej poradne pre manželov. Upozorňujem, že naozaj ide o oficiálne učenie katolíckej cirkvi čo tam hovoria. Tak sa Vám bude rozum zastavovať, čo všetko cirkev zakazuje. Na všetky otázky sú tam záporné odpovede, stačí si čítať len otázky. Cirkev nie je nič iné ako podivná čudácka sekta

http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&view=category&id=16015&Itemid=414

******************************

******************************

Už len v samotnej poradni sú nesmierne kontroverzné otázky: cirkev dovoľuje sex len pre dôvod rozmnožovania, preto tu nasledovná otázka:
Dobrý deň prajem, chcela by som sa opýtať, keď je môj manžel neplodný (jeden z dôsledkov vrodenej chyby) ako je to v tomto prípade so sexom v manželstve? Je evidentné, ze neslúži na počatie dieťatá, ale len pre radosť. Kvôli tomuto sa predsa neakceptuje antikoncepcia – keďže oberá sex o prokreatívny rozmer... ale čo potom s pármi, kde tento rozmer v základe ani nie je? Ďakujem pekne za odpoveď.

******************************
Pozrite, aký sú ľudia zotročení cirkvou,vidíte to podľa otázky

Je používanie prezervatívu (ťažký) hriech?
Som ženatý a máme tri deti. Je používanie prezervatívu hriech? (Ťažký?) Možno trošku okolnosti: Manželka je niečo cez 2 mesiace po pôrode a podľa pozorovania hlienu a teplôt sa nevieme nejako zorientovať. Ešte je to cele nejaké “rozsypané“. Dosť sa teraz bojíme otehotnieť znova z rôznych dôvodov a preto spolu “nespíme”. Pred pôrodom sme tiež mali trochu problém a tak sme si túto radosť nemohli dopriať. Aj „to“ chceme, ale .... Je to už dávno čo sme spolu “nespali” a cele to smeruje k takej nervozite a pocitu odlúčenosti (aspoň to tak vnímam).

Povoľuje vôbec katolícka cirkev antikoncepciu v manželstve? (Za akých okolností?) Samozrejme neriešme žiadne “tabletka po” a podobne abortívne metódy …tam mi je to jasné. Na druhej strane vety tipu, že deti sú požehnaním od Boha a máme byť otvorený pre nový život … prípadne, že čo som to za manžela ak neviem prijať svoju manželku aj s jej plodnosťou a podobne teoretizovanie – to nemám celkom rád. (To mi príde ako pekná teória pre snúbencov, ale ....)

Netvrdím, že ak by sme znova čakali dieťa, že ho neprijmeme. A možno časom zatúžime ešte po ďalšom. Rád by som sa nateraz predovšetkým zachoval zodpovedne už k existujúcim deťom (a manželke) v aktuálnej životnej situácií (priestorovej, zdravotnej, finančnej, psychickej

******************************

******************************
Chcela by som sa opýtať ohľadom prerušovanej súlože v manželstve. Náš p. farár nás upozorňoval na to, že aj v manželstve ide o hriech a sex má slúžiť výlučne na plodenie detí. S manželom sme až do svadby žili čisto a vždy sme žili v tom, že sex až po svadbe. Nevedela som však o skutočnosti, že v prípade prerušovanej súlože ide taktiež o hriech. Obaja prijmeme bábätko ako dar Boží a vieme, že ani prerušovaná súlož nie je 100% antikoncepcia. Nechápem preto, prečo je jedinou uznávanou metódou, ako sa vyhnúť počatiu dieťaťa, sex počas neplodných dní...neviem to sama prijať...preto Vás žiadam o radu. Vopred veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď.

******************************

******************************

Je podľa kresťanskej etiky zlé, ak sa v období zdržanlivosti (ale aj inokedy), manželia navzájom uspokoja iným spôsobom ako spojením? Ak je to dobrovoľne a z lásky?

 

Dobrý deň, ďakujem za Vašu dôveru.

Áno, je zlé, ak manželia zámerne dosahujú uspokojenie vo vyvrcholení – v orgazme mimo manželského aktu. Aj keď tak urobia navzájom a po spoločnej dohode, hoci by to subjektívne vnímali ako prejav lásky, aj tak takýto spôsob vo svojej podstate znamená vzájomnú masturbáciu.

******************************

******************************

Ako vníma kresťanská manželská etika občasné dominantné a submisívne predstavy počas sexuálneho styku, ako aj mierne sado-maso (bez ublíženia na zdraví), ak to po vzájomnom rozhovore obom manželom vyhovuje?

 

To, že sa manželia vzájomne na niečom dohodnú, neovplyvňuje mravnú povahu skutku.

Ako som už napísala, katolícka sexuálna etika sa s takýmto postojom absolútne nestotožňuje.
Prečo? Podstatou manželského aktu má byť úprimný dar seba samého. Takéto sebadarovanie je možné len v láske.

******************************

******************************

S manželom sme 14 rokov  a máme 4 detičky, ktoré prišli na svet cisárskym rezom /bohužiaľ, vždy bol nejaký problém pri pôrode/ - bola som z toho veľmi nešťastná, ale už som to prijala ako fakt.
Teraz čakáme dvojičky ... Som už v 8 mesiaci a chystám sa ležať do nemocnice.
Mám veľký strach, že ďalšie tehotenstvo by som už asi neprežila /mám 35 rokov/. Doktori mi odporúčajú sterilizáciu, ale s tou musím súhlasiť ja. Už pri 4. dieťati na mňa pozerali či som normálna,
že sa nedávam podviazať. Doteraz sme praktizovali sympto-termálnu metódu, ale sme len ľudia ...
Chcem sa vás opýtať, či z morálneho, náboženského a zdravotného hľadiska mám právo sa dať sterilizovať?

 

Pokiaľ ide o hľadisko zdravotné, tiež musí byť podriadené dobru, mravnosti

Rozumiem, že Váš úmysel je dobrý – chcete byť zodpovední za zdravie, za rodinu, deti, ktoré Vám Boh už zveril. Ale samotný cieľ, ani úmysel nestačí na to, aby „posvätil“ prostriedky – tu konkrétne priamu sterilizáciu. Vo Vašom prípade by bola sterilizácia v podstate chirurgickou antikoncepciou. A nik Vám v Cirkvi nemôže udeliť „výnimku“, aby ste mohli používať nejakú formu antikoncepcie – a to jednoducho preto, lebo nik nemá kompetenciu na to, aby určoval, čo je dobré a čo zlé.

           Moja poznámka: predstavte si, že dokonca aj v tomto prípade hovoríučenie Katolíckej cirkviučenie nie sterilizácii, hoci to ohrozuje život ženy