Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo nie je násilie v Starom zákone v poriadku?

  Ako vysvetliť pomýlenému kresťanovi, že starý zákon nie je v poriadku?
Článok bol pôvodne mail, reakcia na človeka, ktorý si zastával starý zákon:
Isteže chápem Váš pomýlený názor, aj ja som bol taký dogmatik a nepripustil som žiadnu kritiku Biblie. Ale keď človek opustí dogmy a zapne rozum, potom si už človek uvedomí, že to násilie v Biblii nie je v poriadku. Článok a video k práve k tejto téme:Pozri viac v článku „Amazonskí šamani: Jahve je démon“
            A to, že vládne na tejto planéte diabol, tak to máte pravdu: tým diablom ja Jahve, ktorého uctieva kresťanstvo a Islam ako svojho jediného najvyššieho Boha.
            Kresťania sa ľahko vyhovoria z násilných výrokov z Biblie, pretože povedia: „my máme Nový zákon, my sa násilných výrokov v Biblii neriadime“ V tom majú v podstate pravdu, ale takto si kresťania a cirkev protirečia: keď teda neuznávajú násilne výroky, prečo potom starý zákon nevylúčia z kanónu a oficiálne sa od starého zákonu cirkev nedištancuje?
         A mimochodom: šírenie kresťanstva po celej Európe ohňom a mečom, (teda rovnakými praktikami ako Islamský štát) a násilie inkvizície, boli inšpirované práve Starým zákonom. Nebyť slobodomurárskych kardinálov na 2. vatikánskom koncile, tolerancia RKC by stále bola na úrovni súčasného netolerantného Islamu!!!
(tým nechcem povedať, že by som slobodomurárov uznával, to teda v žiadnom prípade, len na koncile mali veľmi pozitívne zásluhy)
            A moslimovia si povedia:keď teda 2 miliardy kresťanov uznáva starý zákon, ktorý obsahuje mnoho násilia a hovoria, že je to v poriadku, o čo skôr by sme mali uznávať my náš násilný Korán?
Mimochodom, keď som si čítal webstránky moslimov, tak moslimovia si obhajujú násilný Korán práve tým, že aj kresťania majú násilný a nenávistný Starý zákon. To je ich najsilnejší argument.
V Starom zákone nie je o nič menej násilia ako v Koráne (a možno aj viac).
A ani umiernený Islam nie je nijak nevinný: hoci v drvivej väčšine sú pri vláde v Islamských štátoch umiernený moslimovia, stále v Islamských štátoch Vás za konverziu zavesia na šibenicu.
Ak by sa Cirkev, pápež oficiálne dištancoval od Starého zákona, prenieslo by to nesmierne veľa dobra, radikálny Islam by sa o niečo umiernil.Pápež by dal by dobrý príklad aj moslimom – že násilie do náboženstva nepatrí. Už by sa ďalej moslimovia nemohli vyhovárať, že aj v kresťanstve je starý zákon.