Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Hlboký morálny úpadok českej ezoterickej komunity

V Českej ezoterickej komunite prišiel nový módny trend: fanatická obhajoba pochybných ezoterických šarlatánov. Obhajoba toho ako je „etické“ a „správne“ to, že pochybný liečiteľ šarlatán, ktorý je podvodník a namýšľa si svoje schopnosti (takých je bohužiaľ 95% - realita je naozaj drsná) si vypýta za svoje služby nehorázne veľké peniaze.
To, že sa sám šarlatán a ezoterický podvodník/podvodníčka obhajuje aká je drahá je ešte OK. Omnoho viac smutné je to, keď takéto niečo propaguje jeden z najväčších ezoterických serverov cestyksobe.cz
 
To je naozaj nehorázna stoka, čo sa tam píše. Ja bohužiaľ zdieľam názor, že 99% liečiteľov si svoje schopnosti len namýšľa a ešte je za svoje služby pýtať nehorázne peniaze. Ako hlboko musela ezoterická komunita v ČR hlboko klesnúť, keď tu obhajujú neetický ezoterický biznis, ktorý zarába na ľudskej hlúposti? Súhlasím s názorom, že ak si nejaký liečiteľ myslí, že má schopnosti, nech to dokáže vo vedeckých laboratórnych podmienkach. Koľko je takých liečiteľov ako Janko Pravda, ktorému samotní lekári, oficiálnymi lekárskymi vyšetreniami potvrdili tisíce uzdravení? Ako je možné, že tu niekto bude propagovať článok v ktorom sa obhajuje neetické zarábanie/vydelávaní pochybných šarlatánskych liečiteľov, ktorí nemajú žiadne schopnosti a len oblbujú ľudí?
 
Nehovorím, že každému liečiteľovi by mali lekári potvrdiť tisíce uzdravení, avšak každý drahý liečiteľ, ktorému lekári za 5 rokov nepotvrdia aspoň jedno uzdravenie / zlepšenie zdravotného stavu, by mal okamžite zrušiť svoju živnosť: ideálne by bolo ak by existoval zákon, ktorý by ich k tomu nútil.
 
Žiaden ezoterik, ktorý poskytuje akékoľvek ezoterické služby, si nemá právo za hodinu svojej práce pýtať viac peňazí ako je bežná cena poradenstva u psychológa. Väčšina ezoterikov sú ale podstatne drahší ako sedenie u psychológa.
 
Samozrejme zlý je aj opačný extrém, ako napr. to, že peniaze sú samo o sebe zlo, peniaze sú fuj, treba peniaze zrušiť a preto je treba robiť všetko zadarmo.