Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Návrh na vznik organizácie pomáhajúcej obetiam kresťanských spoločenstiev

Navrhujem vznik organizácie pomáhajúcej obetiam kresťanských spoločenstiev, obetiam kresťanského vymývania mozgov.

 Išlo by o organizáciu pozostávajúci so psychológov, ich cieľom by bola tiež poradenská činnosť. Kresťanské spoločenstvá ktoré sú oficiálnou súčasťou Katolíckej cirkvi sa prakticky od sekty nelíšia a sú tam rovnaké metódy manipulácie. Vystúpiť z takejto organizácie je psychicky veľmi ťažké, pretože obeť náboženského vymývania mozgov je pod silným tlakom a strachom: stratíte mnoho priateľov, ostatní kresťania sa budú čudovať čo ste sa zbláznili, ostatní kresťania budú odídenca bombardovať pocitom viny, byť čiernou ovcou je veľmi nepríjemné. Úlohy psychológov by bolo danú obeť povzbudiť, aby našla psychickú silu s náboženskej komunity vystúpiť.

 Mnohí kresťania sa môžu aj psychicky zrútiť, keď si prečítajú veľmi nepríjemnú pravdu o kresťanstva na tejto stránke. Vzdať sa a zrieknuť sa kresťanstva je veľmi ťažký a bolestivý proces – kresťanovi je niekedy jednoduchšie zakývať si oči pred pravdou a zostávať v nevedomosti. Tým psychológov by mal za úlohu povzbudiť daného človeka aby sa nebál zrieknuť kresťanstva, psychológovia budú obetiam cirkvi pomáhať sa psychicky vyrovnať s veľmi bolestivým procesom zriekania sa kresťanstva.

 Kresťan považuje náboženstvo za celý zmysel života, ako niečo o čo si opiera pätu a dozvedieť sa nepríjemnú pravdu o kresťanstve je extrémne bolestivé, pretože sa mu zrúti celý svet, stratí celý zmysel života. Psychológ bude mať za úlohou takémuto človeku pomôcť.

 Ďalej je veľmi dôležitý vznik organizácie ktorá bude združovať odídencov z cirkvi. Organizácia bude združovať a povzbudzovať týchto ľudí so spoločným osudom a záujmami. Ľudia sa tam budú vzájomne povzbudzovať. A budú dávať dobrý príklad a vzor aj iným kresťanom, tiež ich povzbudia v tom aby sa kresťanstva zriekli. V jednote ľudí sa táto komunita bývalých obetí cirkvi bude mať väčšiu silu. Každému dobre padne že nie je sám.