Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Odhalenie ilegálnej „tajnej služby“ na ministerstve ŽP. Mafiánske vydieračské praktiky

Odhalenie ilegálnej „tajnej služby“ na ministerstve ŽP. Mafiánske vydieračské praktiky

Tento článok je veľkým odhalením. Odhaľuje informácie, ktoré sa pôvodne nemal nikto dozvedieť. Nedopatrením ale došlo k úniku utajených informácii. Je vo verejnom záujme aby som tieto utajené informácie uvoľnil na verejnosť a navyše tým chránim aj seba. Pretože ak je kriminálnik odhalený, potom s kriminalitou prestane.
 
Jedná sa o odhalenie zamestnanca ministerstva životného prostredia Mariána Hletka.
 

Kto je to Marián Hletko?

To čo by Hletka asi najviac vystihovalo je to, že je to psychopat, osoba s ťažkou poruchou osobnosti. Názory tohto údajného „odborníka“ na medvede vôbec nie sú dôležité, pretože je to psychopat. Netreba ho brať vážne. Jeho názory na medvede sú schizoidné bludy.
Hletko bol zamestnaný na ministerstve len s jedným cieľom. Použiť ho na špinavú prácu a ako človeka bez akýchkoľvek etických zábran. Predmet jeho činnosti bolo šikanovať, vydierať a kompromitovať poľovníkov, vyhľadávať kompromitujúce materiály na nás protikorupčných aktivistov. A to všetko robil s plným vedomým a s plnou podporou Jána Budaja a jeho tajomníkov. A nerobil to ako dobrovoľnícku činnosť ale za výplatu od ministerstva životného prostredia.
Považujem za absolútne zvrátené, aby mal niekto platenú prácu nič iné ako škodiť,vydierať, zháňanie kompromitujúcich materiálov a zlomyseľné šírenie dezinformácii.
Je veľmi málo ľudí, ktorým robí obrovskú radosť a slasť šikanovať druhých ľudí, avšak Hletko je ťažký psychopat, ktorému zlomyseľne škodiť druhým radosť radosť.
Ale Hletko bol odhalený. Už dospieval.
 

Životopis Mariána Hletku. Kto to vlastne je?

Hletko ešte ako mladý študent protestoval proti Pezinskej skládke, kde sa spoznal zrejme s Budajovým štátnym tajomníkom Jurajom Smatanom. Obaja tam protestovali v rovnakom čase, či sa tam zoznámili aj osobne nevedno.
                   Za exministra Lászlóa Sólymosa sa stal Hletko prvým a jediným členom zásahového tímu pre medveďa. Neskôr členom zostal aj po rozšírení tohto tímu o ďalšie osoby a to aj za vedenia Jána Budaja. Neskôr Hletko odchádza na „materskú dovolenku“. Po skončení materskej dovolenky ho nechceli v zásahovom tíme znovu prijať medzi seba, pretože Hletko ako psychicky chorý človek kade chodil tade vytváral konflikty a podrazy. Jeho psychopatické extrémistické názory boli prisilná káva aj na väčšinu členov zásahového tímu. Nad Hletkom sa zmiloval tajomník ministerstva Juraj Smatana a zamestnal ho. Smatana je rovnako retardovaný človek ako Hletko, takže Smatanovi dobre padlo, že sa vo svojich extrémistických názoroch nebude cítiť osamotený, pretože osamotený jednoznačne bol. Dvaja psychopati si veľmi dobre sadli a dobre si rozumeli. Vrana k vrane sadá a rovný rovného si hľadá. Ministerstvo ovládli psychiatrickí pacienti.
Predmet činnosti Hletka na ministerstve bola len čistá kriminalita, preto bo zamestnaný v prísne tajnom režime.
Hletko a Smatana mali za Budaja silný vplyv na zásahový tím pre medveďa.
                   Mal som tú česť si vypočuť názor na Hletka od ľudí, ktorí sa s ním osobne poznali. Niektorí ľudia sa ho dodnes veľmi boja a považujú ho za mimoriadne nebezpečného, pomstychtivého a zlomyseľného. Neviete si predstaviť ako veľký strach bolo cítiť od jedného čestného človeka, ktorý sa dostal do konfliktu s Hletkom. Hletko je čisté zlo.
Mňa našťastie Hletko nemá za čo kompromitovať a nemá ako vydierať, tak si môžem o ňom slobodne prehovoriť.
                   Teraz si predstavte ako ľahko môže Hletko vydierať súčasného ministra Milana Chrenka, ktorý je tiež zapojený do veľkej organizovanej kriminality. Chrenko ešte za exministra Solymosa bol zodpovedný za spreneveru peňazí projektu za 8 miliónov eur na monitoring veľkých šeliem. Je to rovnaký projekt za ktorého peniaze sa neúspešne a škandalózne pokúsili o spočítanie početnosti medveďov, ktoré pokračovalo aj za Budaja. Hletko môže vydierať Chrenka, že ak mi dáš výpoveď, tak sa ti pomstím a podám na teba trestné oznámenie ako si spreneveril a rozkradol peniaze pre „našich ľudí“ 8 miliónov.
                   Hletko je tiež spoluautor škandalóznej štúdie o početnosti medveďov, že medveďov za posledných 10 rokov prakticky vôbec nepribudlo. Mimochodom len ako taká zaujímavosť ďalšia spoluautorka štúdie je Mária Apfelová, podozrivá z trestného činu týrania zvierat. Jej názor je, že pri strete s medveďom sa treba medveďovi prihovárať. Celkom psycho rada. To je tá istá osoba, ktorá údajne „uškrtila“ medveďa Štefana. Nie je to náhodou týranie zvierat? Nie je to náhodu trestný čin?
Takáto úžasná v úvodzovkách „odborná“ „elita národa“ vypracovala štúdiu plnú dezinformácii, že medveďov vraj nepribúda.
Ďalší fakt, ktorý spochybňuje hodnovernosť štúdie, že Hletko ako zamestnanec ministerstva svoju prácu nerobil nezávislo ale ako priamo podriadený politikovi Smatanovi.
   

Akú kriminálnu činnosť páchal Marián Hletko?

Špeciálne chcem podotknúť, že informácia, že bol tento človek zamestnaný na ministerstve, bolo prísne strážené tajomstvo. Túto informáciu nielenže neprezradilo ale dokonca zatajovalo ako aj samotné ministerstvo, tak samotný Hletko.
To že Hletko páchal trestné činy nie zadarmo ale za finančnú odmenu, mi bolo jasné už dávno. Žiaľ donedávna som nemal na to priame dôkazy. Vedel som že buď ho zamestnáva ministerstvo alebo nejaká mimovládna organizácia na ochranu prírody. Prácu to jest kriminalitu ktorú vykonával bola tak extrémne časovo náročná, že by ju nebolo možné robiť ako dobrovoľník, ktorý musí uživiť dve deti, hoci navonok sa tváril a prezentoval že ju robí len ako dobrovoľník ako dobrovoľný strážca prírody.
                     Predmet činnosti Hletka bola práca profesionálneho plateného udavača. Je to neetické a ilegálne. Ministerstvo životného prostredia nemá v zriaďovateľskej právomoci takúto činnosť. Prácu profesionálneho udavača dokonca nevykonávajú ani orgány činné v trestnom konaní. Marián Hletko je verejný činiteľ ako zamestnanec ministerstva. Prekročil právomoc verejného činiteľa, čím sa dopustil zneužitia právomoci verejného činiteľa a hrozí mu niekoľko ročné väzenie podľa § 326 trestného zákona.
                     Predmet činnosti Hletka bolo zháňanie kompromitujúcich materiálov na poľovníkov, s cieľom vyobraziť poľovníkov ako tých ktorí nič iné nerobia ako len ilegálne vnadia prikrmujú zver, podporiť dezinformácie šírené Budajom, že poľovníci podporujú rozmnožovanie medveďov ich údajným nelegálnym vnadením diviakov. Legálne vnadenie diviakov je v tak malých množstvách, ktoré by nestačilo na denné kalorické výdavky ani jedného medveďa. 99% poľovníkov dodržuje legislatívu, takže je mimoriadne ťažké nájsť a dá Vám to veľa námahy aby ste našli ilegálne vnadiská. Hletkovi sa to ale podarilo. A behať po celom Slovensku a hľadať poľovníkov, ktorí porušujú zákon je jednoznačne práca na plný úväzok a nedá sa robiť dobrovoľnícky. Zoberte si už len to koľko času vám zaberie cesta tam a späť cez pol Slovenska alebo pokiaľ sa musíte na niekoľko dní ubytovať v nejakom penzióne aby ste preskúmali daný región, tak to sú tiež nemalé finančné výdavky.
                     Len ako poznámka na okraj: Na sociálnych sieťach sa objavujú aj informácie od poľovníkov, že ochranári privezú na vnadisko ilegálne krmivo a potom to odfotia aby mohli kompromitovať poľovníkov. Takéto informácie si ja nemôžem overiť, nedisponujem na to priamymi dôkazmi, ale taký blázon ako Hletko je schopný naozaj všetkého. Vôbec by ma neprekvapilo ak by niečo také urobil.
                     Hletkove kompromitujúce materiály na dezinformačnú kampaň o medveďoch zverejnilo ministerstvo aj na svojej Facebook stránke či už priamo alebo tak že zdieľali príspevok z Hletkovho FB profilu. Ďalej v televíznych reláciách Ján Budaj často zverejňoval fotografie ilegálneho vnadenia, ktoré získal od Hletka, aby podporil dezinformáciu, že za všetky problémy s medveďmi môžu poľovníci. Pravda je taká, že dokonca keby aj poľovníci vnadili zver väčším množstvom krmiva ako je legálne, nemalo by to citeľný vplyv na populáciu medveďa, pretože ak by sa dávka krmiva aj mnohonásobne prekročila ako je legálne, stále by to nestačilo na denné kalorické výdavky medveďov, nehovoriac o spotrebe krmiva o inej zvery ako medvede, pre ktorú je krmivo určené. Budaj a jeho tajomníci ale opakovane šírili tisíc krát vyvrátené lži.
                     Dôležitá činnosť Hletka bolo aj to, že bol hlavnou postavou v minimálne dvoch reláciách Reportéri. Jednalo sa o dezinformačnú kampaň vykresliť poľovníkov ako tí ktorí nič iné nerobia ako len prikrmujú medveďov tonami ilegálneho krmiva.
                     V druhej relácii reportéri dokonca si dal Hletko toľko námahy že ilegálne špionážne sledoval poľovníkov fotopascami. V tomto druhom prípade za zdá, že tentokrát sa Hletkovi poradilo nájsť tú časť jedného percenta poľovníkov ktorí porušujú zákon či už na úrovni priestupkov alebo prípadne trestných činov. Padni komu padni. Nech to len polícia slobodne vyšetrí. Na druhej strane treba brať túto časť relácie s Hletkom s rezervou, pretože Hletko je klamár a psychopat.
Najviac smutné je ale to, že v relácii bola zatajená tá úplne najdôležitejšia informácia. V relácii bol Hletko prezentovaný ako dobrovoľný strážca prírody, v skutočnosti konal ako zamestnanec ministerstva. Takúto časovo náročnú činnosť nie je možné robiť dobrovoľnícky. Zatajili informáciu, že Hletko je okrem toho, že je dobrovoľný strážca prírody je aj zamestnanec ministerstva.
Ak by Hletko vyšiel s pravdou von, a prezradil že je zamestnanec ministerstva, priznal by sa ku trestnému činu, a celá časť relácie by vôbec nevyzerala tak dôveryhodne a každý by pochopil, že je za tým nedôveryhodná politika.
     Ďalší problém ktorý vidím za danou reláciou Reportéri je to, že Hletko nekonal s dobrým úmyslom. Jeho hlavným cieľom bolo očierňovať poľovníkov ako celok a robiť propagandu proti poľovníkom, nie očistiť poľovníkov od čiernych oviec.
                    Hletko sa tiež pokúšal šikanovať,vydierať a ponižovať istého predstaviteľa poľovníckej komory, pričom zneužil na to časť obsahu z mojej stránky. Neskôr daný obsah zmazal.
                    Tiež mimoriadne pozorne sledoval obsah na mojich stránkach vrátane aktualizácii niektorých článkov čo muselo zabrať extrémne veľké množstvo času. Zjavne som pre Budajovu „tajnú službu“ bol jedna z najdôležitejších priorít. Eštebák Ján Budaj ako agent komunistickej tajnej služby využil svoje agentské skúsenosti na zriadenie ilegálnej tajnej služby na ministerstve.
Ďalej si schizoidný Hletko začal o mne vymýšľať neskutočne nezmysly a som sa ale neskutočne zabával akého supermana so mňa Hletko urobil. Aspoň som mal o zábavu postarané.
 

Ako došlo ku odhaleniu prísne utajovaných informácii, že Hletko pracuje na ministerstve?

Ja osobne som tieto informácie ako prvé objavil na Facebook stránke Farmy Veles Háj, to jest farma, kde bol mladý farmár napadnutý medveďom. Nechcelo sa mi veriť že toto môže byť pravda, aby tam takýto šialenec pracoval. Domnieval som sa že to je snáď omyl. Predsa mi len napadol skvelý nápad, otestovať to, či na meno Marián Hletko existuje zriadená emailová schránka na serveroch ministerstva. Po teste sa ukázalo že schránka bola zriadená, čo je už priamy dôkaz, že je zamestnanec. Na druhej stane ma táto informácia aj potešila. Práve som chytil v rámci môjho aktivizmu boja proti korupcii a kriminalite poriadne veľkú rybu. Som schopný vytvoriť určité opatrenia aby som Majkovi poriadne pristrihol krídelka, aby toľko nevyskakoval. Najdrsnejší kompromitujúci materiál je informácia samá o sebe, že blázon Hletko pracuje na ministerstve a spoločne s Budajom a jeho tajomníkmi páchali organizovanú kriminalitu.
Neskôr farmár Martin Sedlačko v parlamentnom výbore tiež spomenul skutočnosť, že Hletko je zamestnanec ministerstva, takže sa poriadne tajnú informáciu dozvedeli všetky média, ktoré to roztrúbili ďalej. Zločinec bol odhalený. Zločinec skončil.
                     Zaujímavé, že aj Ján Budaj, ktorý zamestnal Hletka, hoci Hletka spomenul ako odborníka na medvede, zatajil tú úplne najdôležitejšiu informáciu, že ja zamestnanec ministerstva. To si Budaj ešte neuvedomil, že tají to zbytočne, pretože informácia už v tom čase unikla.
 

Prečo bolo hlavným cieľom ministerstva a Hletka šíriť nenávisť proti poľovníkom?

Existuje viacero dôvodov okrem už spomenutých. Najviac extrémistickí ekologickí aktivisti z nejakého dôvodu majú silnú nenávisť voči poľovníkom. Racionalitu v tom nehľadajte. Je to čudná ideológia. Argumentujú niekedy argumentami, že poľovníci zbíjajú zvieratká, robí im radosť so zabíjania zvieratok, šíria hoaxy, že poľovníkom ide iba o trofeje a podobne. Na strane rovnakí aktivisti sa na jatky hospodárskych zvierat nesťažujú vôbec, čo je zvláštne protirečenie, pretože nie všetci ekologickí radikáli sú vegáni. Medzi ekologickými radikálmi nájdete percentuálne najviac bláznov, racionalitu u týchto ľudí nehľadajte. Ekologickí radikáli tvrdia, že poľovníctvo by malo byť úplne zrušené. Tvrdia, že poľovníctvo je v rozpore s ochranou prírody hoci vedecky je dokázaný opak, poľovníctvo prispieva na biodiverzitu ako napríklad odstraňovanie invazívnych druhov, zabránenie premnoženia jedného druhu živočíchov ktorý vytláča druhého a podobne. Radikáli spochybňujú prínos poľovníctva pre spoločnosť a pre prírodu ako napríklad zníženie zrážok zvery s vozidlami, zabránenie škodám na poľnohospodárskych plodinách a na lesných porastoch.
     Ďalší dôvod nenávisti proti poľovníkom je ten, že či už viacerí predstavitelia poľovníckej komory alebo poľovníci individuálne často upozorňujú na korupciu v ochrane prírody, na rôzne rozkrádačky európskych peňazí na pofidérne projekty. Treba sa pomstiť. Prečo nie. Psychopat Ján Budaj označil poľovníkov za mafiu. Myšlienkové pochody bláznov na ministerstve boli nasledovné: „očierňovaním poľovníkov máme silný argument takzvaného ačohentizmu, my síce kradneme ako sa dá ale veď ani naší oponenti poľovníci nie sú žiadni anjeli a navyše tak odpútame pozornosť od vlastných škandálov“.
 

Ako sa môžu poľovníci brániť voči šikane Mariána Hletka?

Môžu zavolať na neho políciu a podať trestné oznámenie s odvolaním sa na § 326 zneužitie právomoci verejného činiteľa.
 

A teraz trochu odbočím o témy: A kto je toHletkov kamarátJuraj Smatana?Aké následky má to, že ministerstvo ovládli nebezpeční blázni?

Smatana je tiež retardovaný blázon. Povolaním učiteľ dejepisu na gymnáziu Považská Bystrica a šialený aktivista. Smatana trpí vážnou poruchou osobnosti. Mal som tú česť sa spoznať s jednou jeho študentkou. Tvrdila mi, že ako aktivista protestoval proti výstavbe diaľnice myslím že niekde neďaleko Považskej Bystrice. Výstavbu diaľnice sa vďaka jeho aktivizmu podarilo úspešne zablokovať. Ako retardovanému ekologickému extrémistovi sa u diaľnica nezdá dosť ekologická. Má podobné názory a je na rovnakej mentálnej úrovni ako hnutie Letzte Generation, Posledná generácia, čo sú tí aktivisti, ktorí blokujú dopravu a prilepujú sa o zem. Kvôli takýmto retardovaným bláznom ako Smatana dodnes nemáme vybudovanú diaľnicu z Bratislavy do Košíc. Ďalej Smatana na svojom Facebooku verejne prezentoval názor, že je proti výstavbe cyklo trás, cyklochodníkov pretože výstavba cyklotrasy je podľa neho „neekologická“. Nikde inde v Európe ani na svete sa nestalo, dokonca ani v Nemecku, kde je zelený extrémizmus veľmi silný, že by ovládol ministerstvo až takto ťažko psychicky poškodený extrémista. Najväčší darebáci, hyeny sú novinári, ktorí o týchto skutočnostiach vedeli, ale nekonali vo verejnom záujme, neinformovali o tom, neupozornili na to, že ministerstvo ovládli totálni šialenci. Napriek tomu informovali o Budajovom rezorte veľmi pozitívne. Ďalej týmito informáciami disponovali aj poslanecké kluby OĽANO a SaS, napriek tomu sa však poslanci týchto klubov tvárili, že „my nič my muzikanti, my sa tvárime, že sme nič nevideli nič nepočuli, kauzami, ktoré neboli medializované sa zaoberať nebudeme, nemedializované kauzy považujeme za neexistujúce“. Keby masmédia zverejnili informácie, akého štátneho tajomníka má Budaj, tak na druhý deň by bol Budaj odvolaný.
A teraz sa novinári strašne čudujú, že možno budeme mať posledné demokratické voľby. Pritom novinári len kritizujú to čo sami spôsobili. Tým, že netlačili na odvolanie bláznov z ministerstva, sa vytvorilo veľké rozdelenie a polarizovanie spoločnosti, ktoré nahráva nedemokratickým stranám.
Nemalú časť viny je ale aj na celých poslaneckých kluboch strán OLANO a SaS, pretože nič neurobili na odvolanie nebezpečných bláznov z ministerstva.
Mimochodom zdá sa, že zlomyseľné manipulovanie verejnej mienky proti verejnému záujmu médiám nevychádza. Podľa najnovšieho prieskumu preferencií politických strán by sa strany OLANO a SaS do parlamentu nedostali. A Budajova strana Demokrati tak tí to už majú celkom isto spočítané.
 

Doterajšie zhodnotenie činnosti ministra Milana Chrenka

Nástup Chrenka chvalabohu priniesol podstatné zlepšenie situácie. Kým za Jána Budaja sme neustále boli prekvapovaní jedným viac psychopatickým návrhom viac ako druhým, po nástupe Chrenka sa situácia upokojila. Ján Budaj a jeho tajomníci nerobili nič iné ako len šírili agresívne klamstvá, agresívnu dezinformačnú propagandu ekologického extrémizmu, agresívne očierňovanie a šírenie nenávisti proti oponentom ministerstva, naopak za Chrenka sa to rozdeľovanie spoločnosti z veľkej časti utlmilo.
Chrenko má však štátnu tajomníčku stále bláznivú extrémistku Katarínu Butkovskú. Čo je pozitívne, že ju minister aspoň z časti tlmí v jej extrémizme.
 

Podrobnejšie informácie o duševnom zdraví Juraja Smatanu

Dnes bol v televízii Juraj Smatana. Som mimoriadne pohoršený ako psychicky chorý človek schizofrenik vôbec môže dostať priestor v médiach. Smatana prezentoval neexistujúce vymyslené údajné vedecké štúdie, že to najhoršie čo by sa mohlo stať je regulačný odlov medveďa, pretože vraj by to situáciu zhoršilo. Ďalej Smatana prezentoval svoje bláznivé psychotické myšlienkové konštrukty, že od 80. rokov nepribudol počet napadnutí medveďom, čo znamená že sa vyjadril v tom kontexte, že za posledných 40 rokov žiadne medvede ani nepribudli, takže medveďov máme stále málo a treba ich ešte viac chrániť.
Druhá vec ako ministerstvo manipuluje štatistikami, ale to by bolo na osobitný článok a nechcem odbiehať od témy.
Žiadam všetkých príbuzných známych Juraja Smatanu, nech tomuto úbohému trpiacemu človeku pomôžu vyhľadať zdravotnú starostlivosť. Neposmievajme sa z toho. On za to nemôže, že nedokáže rozlišovať realitu.
Medzi ekologickými extrémistami je percentuálne veľmi vysoké percento psychicky chorých ľudí. Medzi nimi aj Greta Thunberg, ktorej psychiatri diagnostikovali ťažkú psychiatrickú diagnózu obsedantno kompulzívna porucha, ktorá najviac ovplyvňovala jej aktivizmus. Greta netrpí len autizmom.
Čo som sa radil so psychiatrami, dostať pána Smatanu na psychiatriu bude určite veľmi ťažké. Najväčší problém pri psychiatrických schizofrenických pacientoch je to, aby si vôbec uvedomili že sú chorí. Vážení príbuzní Smatanu a rodina, nevzdávajte sa a buďte vytrvalí.
 
                     V prípade Juraja Smatanu som si myslel že by to mohla byť extrémne ťažká porucha osobnosti, ale v prípade poslednej relácie v televízii, kedy dali priestor tomuto úbožiakovi, som skôr presvedčený, že sa jedná o plnohodnotnú psychiatrickú diagnózu.
Juraj Smatana sa zdá byť ako človek extrémne silným presvedčením o svojej pravde a to aj navzdory tomu, že hovoril tie najbláznivejšie šialenstvá. Zaujímavé ako Smatana hovoril rovnako nezmyselné blbosti ako to že zem je plochá. Videl som videá niektorých plochozemcov, ktorí sa snažili argumentovať, ale ani tí neboli tak skalopevne presvedčení o svojich bludoch ako Juraj Smatana a nedokázali to prezentovať tak manipulatívne.
                     Pán Smatana na rozdiel od Hletka nie je zlý a zlomyseľný človek. Smatana mi príde ako psychicky extrémne trpiaci človek, skalopevne presvedčený vo svoje bludy, ktoré považuje za skutočnosť, ktorému to v hlave jednoducho preplo. Zvláštne že ako tento človek dokáže manipulovať a aj tie najšialenejšie bludy je schopný prezentovať akoby to bolo niečo normálne.                                                                Môj názor, že keby bol Smatana presvedčený o plochej zemi rovnako ako o svojich bludoch o medveďoch, tak by vedel presvedčiť nemalé percento ľudí o svojom blude, že zem je plochá.
                     Zvláštne že zlyhali v spoločnosti všetky kontrolné mechanizmy a tento človek sa dostal v politike až takto vysoko. Počul som vyjadrenie istého skúseného psychiatra, že aj okolití ľudia často aj dlhé roky nie sú schopní identifikovať a prísť na to že psychiatrický pacient trpí psychickou poruchou a pacient vyhľadá odbornú pomoc až veľmi neskoro. Pritom podotýkam, že daný psychiater nehovoril o poruche osobnosti ale o psychickej poruche. Je dosť možné, že psychiatrický pacient dokáže silne manipulovať okolitých ľudí dokáže sa svoje bludy prezentovať ako niečo normálne.
                     Osobne som presvedčený, že ťažko chorý Juraj Smatana bol na ministerstve najvplyvnejší človek, ktorý mal mimoriadne silný vplyv na exministra Budaja a na jeho druhého tajomníka Kiču a pôvodne umiernených, rozumných a racionálnych ľudí sa mu podarilo zmeniť na iracionálnych, zlostných a extrémne zradikalizovaných enviro fanatikov, ktorí neváhali použiť tie najagresívnejšie klamstvá na obhájenie svojej radikálnej pseudo ekologickej ideológie.
                     Jedná sa aj so psychiatrického a vedeckého hľadiska o mimoriadne zaujímavý fenomén ako môže ovplyvniť a manipulovať psychiatrický pacient aj psychicky zdravých ľudí. Bolo by mimoriadne zaujímavé sa na túto vec opýtať aj skúsených psychiatrov, pretože vedeckých štúdii o tejto téme sa mi moc nepodarilo nájsť.
     Hlavný dôvod prečo dokázal Smatana manipulovať druhých na ministerstve je ten, že psychická porucha mu spôsobila, že sám bol extrémne silne presvedčený že jeho bláznivé bludy sú absolútna neomylná pravda.
     Pre porovnanie aj Igor Matovič je človek len s ľahkou poruchou osobnosti, nebol človek, ktorý by dokázal manipulovať ľudí ako Smatana. Vždy keď Matovič prišiel s nejakým bláznivým nápadom, okamžite pohotovo reagovali politickí partneri a média, ktoré Matovičove atómovky poriadne ostro skritizovali ako napríklad 500 eur odmena za účasť vo voľbách
     Veľmi zaujímavé je pozorovať Smatanu v televíznej diskusii so spolu-diskutujúcimi ako dokázal nimi manipulovať. Bol to Smatana, ktorý udával a viedol iniciatívu celej diskusii, bol to on kto rozdával karty a určoval témy.
     V každom prípade existuje jedna verejne známa osoba, ktorá svojou psychickou poruchou ovplyvnila milióny ľudí. Je to Greta Thunberg. Smatana nie je jediný. Čo má Greta a Smatana spoločné a naopak v čom sa obaja líšia? Grete psychiatri diagnostikovali obsenantno kompulzívnu poruchu. Obsenantno kompulzívna porucha je psychiatrická diagnóza, priamy hnací motor jej občianskeho aktivizmu. Greta pociťovala tak extrémnu klimatickú úzkosť, tak extrémny strach s klimatickej zmeny, že od úzkostí a depresií ktoré ju úplne paralyzovali nedokázala dochádzať do školy a nebola schopná prijímať jedlo. Vyžadovalo to pomoc psychiatra. Obsenantno kompulzívna porucha má príznaky veľmi silných nutkavých myšlienok. U Grety sa to prejavuje tak, že nedokáže prestať myslieť na tému klimatickej zmeny. Nedokáže túto tému vyhodiť z hlavy a myslieť na niečo iné. Svoju psychickú poruchu si kompenzovala tým, že začala s transparentom chodiť robiť protesty pred budovou predsedu vlády. Zo začiatku bola sama a neskôr sa k nej pridali. Môj názor je, že aj Smatana trpí obsedantno kompulzívnou poruchou v kombinácii s nejakou inou poruchou psychotického typu. Na rozdiel od Smatanu, Greta nenapáchala tak obrovské škody ako Juraj Smatana, ktorý riadil celé ministerstvo. Najväčší problém Grety bol ten, že média dali tomuto poľutovania hodnému, úbohému trpiacemu dievčaťu extrémne veľa priestoru. Nie je v poriadku ak psychiatrickú diagnózu ospevujú média ako niečo pozitívne. Možno aj Greta dokáže manipulovať druhými rovnako ako to dokázal Smatana. Vrátane novinárov.
V prípade návštevy psychiatra je veľmi dôležité aby bol pri Smatanovi aj blízky rodinný príslušník. Pacient nedokáže objektívne zhodnotiť sám seba, preto s anamnézou musí pomôcť nejaký druhý človek, ktorý to vidí objektívnejšie.
                     A len ako poznámka na okraj Greta prezentovala svoje psychické problémy ako niečo pozitívne, čo jej pomáha v aktivizme.
Znovu odbáčam od témy ale natrafil som aj na zaujímavú vedeckú štúdiu kde sa rozoberá, že mladí ľudia sú na svoje poruchy osobnosti, na svoj hendikep dokonca často pyšní, čo je negatívny fenomén. Škoda, že som si odkaz neuložil. Dosť to súvisí s Gretou.
 

Zoznámenie sa so psychiatrickou a psychologickou terminológiou

Delenie psychiatrických diagnóz podľa typu závažnosti

Psychopat: je osoba s poruchou osobnosti.
Porucha osobnosti: znamená menej vážna diagnóza ako psychická porucha. Existuje mnoho typov porúch osobností. Osoba s poruchou osobnosti si zodpovedá za svoje konanie a v prípade trestného činu to nie je poľahčujúca okolnosť, sudca danú osobu nevníma ako nepríčetnú. Vysoké percento väzňov sú osoby s poruchou osobnosti. Poruchou osobnosti sa lieči psychoterapiou, to jest psychologickou metódou, ktorú vykonáva buď psychiater alebo psychológ. V prípade ťažkých porúch osobnosti môže ale nemusí psychiater predpísať lieky na určité typy.
Psychická porucha: ide o najťažšiu formu psychickej choroby. Lieči sa silnými liekmi pre obmedzenie príznakov. Osoby s niektorými diagnózami tohto typu nie sú zodpovedné za svoje správanie.
 

Podrobnejšie o psychickom zdraví Mariána Hletka

Marián Hletko je osoba s poruchou osobnosti. Taký typický kriminálnik a zlomyseľný človek. Tento človek šíril rôzne dezinformácie o medveďoch ani nie tak z dôvodu, že by bol o tom presvedčený ako z dôvodu, že mu robí radosť podvádzať, klamať a manipulovať.
 

Podrobenejšie o psychickom zdraví Jána Budaja

Ján Budaj je človek z ľahšou poruchou osobnosti. S výpovedí ľudí, ktorí Budaja bližšie osobne poznali vieme, že je to chorobne ctižiadostivý, egoistický a narcistický človek. Udržať sa pri moci bolo pre Budaja ďaleko viac dôležité ako riešiť problémy so Smatanom, pretože odvolaním Smatanu by destabilizoval aj svoju vlastnú pozíciu a musel by si priznať aj svoju vlastnú chybu, že ho vôbec vymenoval. A odvolať Smatanu, to jest priznať si chybu by bolo pre Budaja viac bolestivé ako držať Smatanu pri moci.
Tiež som sa naivne domnieval, že Budaj bude ochotný odvolať Smatanu, ale to som bol naivný optimista.
                     Ako som už spomínal v mnohých iných článkoch a videách, Budaj bol extrémne agresívny, a viedol agresívne klamstvá a útoky voči všetkým názorovým oponentom. Bol v konflikte s takmer celou občianskou odbornou verejnosťou okrem extrémistických korupčných skupín, ktorým pomohol rozkrádať euro projekty.
Veľmi čudné, že média asociálne správanie Budaja podporovali, tým že ho nekritizovali.
                     Zaujímavé, že Budaj rovnako ako Smatana vedel v médiach odprezentovať tie najbláznivejšie dezinformácie mimoriadne manipulatívnym, presvedčivým spôsobom a to s obrovskou dávkou sebavedomia. Fico a Mečiar nemali z ďaleka taký talent manipulovať.
                     Budaj nebol ani tak schizofrenik, ako chcel dosiahnuť uznanie najextrémnejšej a najradikálnejšej pseudo ekologickej komunite na Slovensku a bolo mu jedno aké škody spôsobí. Hlavne nech má uznanie medzi radikálmi.
                     Ako som už spomínal extrémne silný a extrémne negatívny vplyv na Budaja mal schizoidný tajomník Smatana, ktorý mu spôsobil radikalizáciu.
                     Celkovo je extrémne nebezpečné, ak sa z tak vysokej úradnej autority ako minister a ministerstvo šíria tak absurdné a bláznivé dezinformácie o téme ochrany prírody. Mnoho ľudí tomu naletí.
 

Odkazy

Súvisiace odkazy, vedecké štúdie o klimatickej úzkosti ako psychického problému
 
Len veľmi nepriamo súvisiaca téma. Psychiatrickí pacienti ak manipulátori