Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Napätie medzi Ukrajinou a Ruskom 2022

Pochopiteľne nebudem opakovať informácie, ktoré už povedali média.
Prieskum verejnej mienky ukázal, že Slováci sú úspešne spracovaní dezinformačnou Ruskou propagandou, čo je zlá správa. V článku budem hovoriť o dôvodoch prečo je tomu tak.
                    Anexia Krymu Ruskom nastala v roku 2014 a dnes je rok 2022. Už v roku 2014 sa hovorilo o ruských trollích farmách, o platených trolloch, alternatívnych médiach financovanými z Ruska. Medzičasom ubehlo 8 rokov. Za týchto 8 rokov zlyhali všetci zodpovední aby sa niečo s propagandou urobilo: zlyhali politici, média či tajná služba. Za 8 rokov sa neurobilo nič. Vláda mohla udeliť na dezinformačné média reguláciu. Tajná služba v spolupráci s políciou mohla eliminovať rôzne nelegálne aktivity hybridnej vojny na územím SR, ktorej určite nie je málo. Kým za posledných 8 rokov boli dezinformačné média veľmi aktívne, naopak média hlavného prúdu sa zachovali pasívne. Kým alternatívne média šírili tony dezinformácii, tony propagandy ktoré idealizovali Putina a šírili šovinistickú nenávisť voči Ukrajine a USA, média hlavného prúdu prakticky mlčali.
Pri nedostatku informácii o Rusku a Ukrajine vzniká veľký priestor na dezinformácie.
Ako som už spomínal na Slovenských žurnalistov mám veľmi zlý názor a nedá sa to porovnávať s českými. Českí novinári boli v informovaní o Rusku, ruskej propagande neporovnateľne viac aktívni.
                    Za posledný čas sa veľmi aktívne začali šíriť dezinformácie o zmluve medzi Slovenskom a USA aj opoziční politici ako napríklad Robert Fico. A tak úbohý „analytik“ ako je historik Eduard Chmelár, ktorý trčí zo zadku Putinovi a šíri šovinistickú nenávisť proti Ukrajine a USA by sa ani nemali dostať do médii (TV TA3). Aj títo ľudia majú vplyv na verejnú mienku.
                    Zaujímavá prokremeľská dezinformačná reportáž vyšla v TV JOJ, kde úmyselne zabudli povedať že reportáž nahrávali v okupovanom Donecku, kde je tvrdý diktátorský režim a kritizovať Putina je tam trestné, takže ľudia sa nemohli slobodne vyjadriť.
                    V dôsledku dlhodobého neriešenia proruskej prokremeľskej propagandy, sa problém naplno prejavil pri dezinformáciach a COVIDe kde už neide len o šovinistickú propagandu ale aj o zdravie ľudí a ekonomiku.
 
Politická ideológia Kremľa nie je vzdialená od ideológie nacizmu, je v nej mnoho spoločných prvkov, prvkov šovinizmu proti Ukrajincom či USA.
 

Viera

Pri ľuďoch ktorí sú sfanatizovaní kremeľskou propagandou či propagandu o covide, nemá žiaden zmysel racionálne argumentovať. Viera na dezinformácie je náboženstvo pri ktorom ľudia veria ale nie sú ochotní rozmýšľať.
 

Agresivita a zlé medziľudské vzťahy

Ľudia ktorí veria na dezinformácie o COVIDe a Ukrajine a sú touto propagandou sfanatizovaní, sú veľmi agresívni, ak počujú iný názor. Nuž zoberiem to z filozofického hľadiska: negatívnym silám to vyhovuje, že ľudia si zas našli zámienku na to aby sa mohli rozdeľovať a nenávidieť.
Domnievam sa že COVID spôsobil oslabenie ekonomiky aj z dôvodu, že obchodní partneri odmietnu spolupracovať z dôvodu odlišných názorov na vakcíny.
                    Osobne si veľmi vážim každého umierneného antivaxera a umierneného človeka veriaceho na kremeľskú propagandu, ktorý nie je agresívny ak počuje iný názor a človeka s iným názorom rešpektuje a má k nemu úctu.