Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Zákaz uväzovania psov. Za krásnym ideálom ochrany a práv zvierat sa skrýva nepekný zádrhel

Predošlá vláda schválila zákon, ktorým sa stáva priestupkom uväzovanie psa na retiazku alebo lanko.
Ja osobne som proti takejto legislatíve a mám na to mnoho silných argumentov.
Zvláštnym pokrytectvom zákonodarcov zostáva, že týranie zvierat asi ako v poslednej krajine EU u nás na Slovensku nie je trestným činom, zato uväzovanie psov áno.
Začnem trochu zoširoka. Aj ja som za ochranu zvierat. Ale nič by nemalo ísť do extrému. Za posledný čas zo strany falošne liberálnych politikov počúvame, že zviera má mať viac práv ako človek. A to je už nezdravý typ extrémizmu.
Časť politikov s predošlej vlády sa s veľkou hrdosťou chválili ako idú chrániť zvieratá, hovoria o úžasnom vyššom ideále.
Aká je ale realita? Ide o diskriminačné obmedzovanie obyvateľov vidieka, pričom akékoľvek obmedzenia by boli žiadúce najmä pre mestských obyvateľov, kde majú psi v bytoch oveľa horšie podmienky.
Ja osobne som domáceho psa nikdy nemal,ale všetkých ľudí ktorých poznám bali uiazaného psa len časť dňa a nie celý deň.
Ďalších ľudí čo poznám mali psa uviazaného na ľahkej tenkej dlhej retiazke, ktorá umožňovala psovi pohyb po väčšej ploche ako v jednoizbovom byte.
Tiež som videl aj špeciálny posuvný mechanizmus, posuvné lanko, na ktorom bol pes uviazaný, ktorý umožňoval pohyb psovi asi na 15 krát väčšej ploche ako v byte.
Zákonodarci a aktivisti na ochranu tvierat zabudli na obmedzenie aj mestských obyvateľov. Prečo v rovnakej novele zákona nedali, že priestupok je aj to, ak niekto aspoň raz za 24 hodín psa nevyvenčí?
Človeku zostáva rozum stáť nad iracionalitou a bláznovstvom politikov. Je nevyhnutné rázne zmeniť celý volebný systém. Politiku nesmie diktovať len Bratislava, pričom hlas vidieku zostáva v úzadí. Viac obvodový volebný systém je vítaný. Netreba sa báť ani viac obvodového volebného systému, ktorým straší časť médii, že to bude výhodné len pre veľké strany. Riešenie pre menšie strany je vytvárať koalície akési zlúčenie viac strán.
Mimochodom aktuálne je údajne až 66% poslancov z Bratislavy, čo nie je dobré.
 
Odkazy k téme:
Nesúhlasím s úplne všetkým čo tu hovorí Huliak, nakoľko nie som veľkým fanúšikom alternatívnych médii, ale vo väčšine vecí má pravdu.
A osobne tiež nesúhlasím s tým, aby bolo priestupok mať psa na reťazi. Sú tam jednostranne obmedzenia len pre ľudí z vidieka, ale to, že nejaký človek z mesta nevyvenčí svojho psa aj celý týždeň uväzneného v jednoizbovom byte je v poriadku.
Zvieratá by tiež nemali mať väčšie práva ako človek.