Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Aktuálne udalosti v politike, médiach a v spoločnosti #2

 

Video prednáška: Žijeme v médiokracii. Zákulisné mediálne a politické hry, o ktorých vedia len tajné služby

Zákulisné mediálne a politické hry, o ktorých vedia len tajné služby. Vzhľadom k tomu, že som bol tak intenzívnej komunikácii s médiami, novinármi a politikmi ako len pár desiatok ľudí, dá sa bez nejakého preháňania povedať, že mám podobne dobrý prehľad ako tajné služby. Žijeme v médiokracii. Média majú obrovskú moc a robia ešte viac tajomnú činnosť a ešte ďaleko viac sofistikované zákulisné hry ako politici. Ako si správne interpetovať informácie, ktoré dostávame z médii? Ako média pracujú s informáciami?
Vo videu tiež hovorím čo môže viesť média aby robili propagandu. Možné záujmy vybraných spriaznených oligarchov a ich blízkych politických strán. Pocit vplyvu či moci ako aj zo strany novinárov tak aj oligarchov, ktorí majú na nich vplyv.
                    Na jednej strane média neustále živili a recyklovali aféru autonehody semaforu Andreja Danka celé tri týždne, na druhej strane médiám som poslal 100 strán extrémne závažných korupčných afér na budajovom ministerstve, vyšlo len v drobnej časti médii len asi jedno percento z toho. Tu je naozaj vidieť extrémne kontrastný dvojaký meter médii. A takýchto príkladov by sme našli desiatky.
Médiám neide o pravdu ale o propagandu, mocenské hry, a manipulovanie verejnou mienkou.
Novinári tiež sami dobre vedia že robia propagandu, zmierili sa s tým že je to ich špinavá práca a len malé percento z nich robí túto propagandu z presvedčenia.
                    Záhadou zostáva, že cca prvé tri mesiace Budajovho vládnutia na ministerstve média zverejnili rekordný počet káuz ako napríklad kauza Pavol Kalinský, kauza Branislav Kaliský, kauza Vladimír Kollár. Hoci frekvencia Budajovych káuz a afér sa nikdy neznížila, média sa po troch mesiacoch dohodli na zmene stratégie, že od teraz budú všetky Budajove kauzy cenzurovať.
 

Aká vláda by bola vládou menšieho zla? Koalícia alebo opozícia?

Vzhľadom k tomu, že Robert Fico neplní čo pred voľbami sľúbil, že nerobí totálnu anti-ukrajinskú politiku v EU, možno považovať súčasnú vládu za menšie zlo. Čo je pozitívum zatiaľ ani strana SNS si nevyjednala nejaké zlé veci v oblasti kultúrnych vojen. Súčasná vláda má značne lepšie výsledky ako sme pôvodne očakávali.
                     Naopak veľkým negatívnym prekvapením je šialené besnenie opozičných politikov, od ktorých by som to neočakával.
                     Som človek, ktorý disponuje unikátnymi informáciami so zákulisných mediálnych a politických hier a na základe toho dokážem zodpovedne prehlásiť, že každý politik bude kradnúť len toľko koľko mu dovolia média. Súčasní vládni politici určite nebudú mať vážne korupčné aféry kvôli kritickým médiám.
                     Naopak obrovské obavy a strach by som mal zo strany PS ak by bola vo vláde. Pravdepodobne by nastal rovnaký efekt ako pri Budajovi. Stovky korupčných a iných afér, avšak média zverejnili len jedno percento z nich. Tiež mám veľké obavy, že mnohí ministri strany PS by boli rovnakí korupčníci a rovnako neschopní ako je Matúš Vallo. Média mlčia ale na magistráte v Bratislave sa prakticky nič iné nerobí ako len kradne. Prepojenie medzi stranou PS a Matúšom Vallom je veľmi silné, defacto je to člen strany PS a napríklad PS mu financovala predvolebné kampane. Mnohí zamestnanci magistrátu, či mnohé firmy zapojené do korupcie sú priamo členovia strany PS.
Mohlo by sa stať, a najskôr by to tak dopadlo, že ministri za stranu PS by kradli aj stovky miliónov ale média by sa tvárili, že nič nevideli. Mnohým ľuďom to môže byť ťažko uveriteľné že média by mohli byť až takí darebáci, ale ja mám s novinármi bohaté skúsenosti, viem akí sú darebáci, a viem že sú schopní úplne všetkého.
                     Najväčší problém a negatívum tejto vlády vnímam, že ako vládni politici majú pochopiteľne väčší priestor v médiach a tým majú aj väčší priestor propagovať naratívy ruskej propagandy o vojne na Ukrajine čím sa môže posilniť verejná mienka v neprospech Ukrajiny.
                     Robert Ficu má možnosť si týmto vládnutím si zlepšiť svoju karmu z toho čo navystrájal v minulosti. Napríklad organizovanie antivaxerských mítingov.
                     Najväčšie pozitívum súčasnej vlády je prvý krát v histórii odborné a kompetentné vedenie na ministerstve životného prostredia,štátny tajomník je prvý krát v dejinách človek nie z Bratislavy ale z regiónu a vidieka, spĺňa vysoké odborné kritéria a je jeho cieľom odstrániť z ochrany prírody ekofašistický fanatizmus a šialenú korupciu. Pre človeka ktorý to prvý krát počuje je to ťažko uveriteľné, že ochrana prírody sa nám za posledné roky zmenila na bláznovstvo, že čím viac mŕtvych lesov v národných parkoch zožratých lykožrútom tým lepšie a podobne.
Najdôležitejšia reforma, ktorú pocíti naozaj každý je reforma zrýchlenia stavebných povolení a povolení posudzovanie vplyvov na životné prostredie, čo reálne naštartuje ekonomiku. Len málokto vie o tom ako to funguje dnes. Ja ako nezávislý analytik môžem potvrdiť, že súčasný systém EIA je neuveriteľná psychiatria, že normálnemu človeku je až ťažko uveriteľné, že to na Slovensku mohlo fungovať tak absurdne.
Len ako poznámka na okraj, Budajov štátny tajomník Juraj Smatana patrí medzi najviac extrémnych ekologických psychopatov aktivistov na Slovensku. Niekoľko rokov dozadu napríklad bojoval proti výstavbe diaľnice neďaleko Považskej Bystrice a tento lobing mu úspešne vyšiel, na diaľnicu povolenie nedali, hovorila mi jeho študentka. Diaľnica podľa neho nebola dostatočne ekologická a bol to pre neho príliš veľký zásah do prírodného prostredia. Predstavte si keď sa takéto psychiatrické čudo stane tajomníkom a má priamy dosah na EIA oddelenie ministerstva.
                     Pri všetkej úcte k súčasnej opozícii, som veľmi skeptický k tomu,že by tieto strany boli schopné naozaj pozitívnych a citeľných reforiem, ktoré by skutočne pocítil každý. Naopak strana PS sa otvorene chváli, že by najradšej zadusila ekonomiku prehnanou „ekológiou“.
                     Zrušenie ÚŠP a novela trestného zákona sú relatívne malé a málo významné zmeny. Je tu len veľa mediálnej a politicko-opozičnej propagandy, ktoré robí okolo toho veľa hluku.
 

Kauza znásilnené ženy: bláznivá mediálna a politická propaganda. Iracionálna hystéria okolo premlčacích lehôt. Farizejstvo opozície

Na jednej strane média a opoziční politici majú plné právo kritizovať túto vládu, na druhej strane kritika by mala byť vecná a mala by mať aspoň nejakú hlavu a pätu. A práve tu je problém.
To čo robia ako aj opoziční politici tak aj časť médii, nám pripomína skôr bláznovstvo ako racionálna kritika vlády.
Opoziční politici vodu kážu a víno pijú. A časť spriaznených médii ich v tom podporuje. Dôkazov, že opozícii ani im spriazneným médiám neide o ženy ale o politickú propagandu je veľmi veľa, až je to trápne.
Ak by to strana PS myslela so ženami naozaj vážne, tak mala možnosť predložiť pozmeňujúci návrh do parlamentu. Na miesto toho si poslankyne na stranu PS zamenili podateľňu a pred médiami robili hlúpy aktivizmus a komédie pred úradom vlády, ktorý s tým nič nemá spoločné. Kým do podateľne úradu vlády môže dať ktokoľvek z 5 miliónov občanov SR čokoľvek, pozmeňujúci návrh môžu dať len poslanci. Prečo túto svoju vysokú výsostnú právomoc nevyužili zostáva záhadou. Existujú len dve možnosti. Buď sú v strane PS tak extrémne hlúpi alebo im o ženy vôbec neide. Alebo oboje.
Kritiku zo strany médii by si oveľa viac zaslúžili opoziční politici ako súčasná vláda. Kým súčasná vláda aspoň čo hovorí to aj koná, naopak súčasná opozícia jedno hovorí a druhé koná. Farizeji.
Túto problematiku veľmi podrobne opísal na YouTube kanáli TASR TV Hrabko. Veľká škoda, že Juraj Hrabko je pokiaľ viem jediný analytik a novinár, ktorý mal gule a odvahu tento problém pomenovať
                     Osobne mi je veľmi ľúto, že opozícii o znásilnené ženy vôbec neide a tieto ženy boli len zneužité ako rukojemníčky pre nechutný politický marketing.
                     Ďalší problém politicko mediálnej propagandy je, že ak by politikom a médiám naozaj išlo o ženy, ich práca by musela vyzerať úplne inak. Problematika znásilnených žien nie je len o premlčacích lehotách ale aj desiatkach ďalších faktorov ako je existencia špecializovaných psychologických poradní, zaškoľovanie polície pre tieto prípady a podobne. Média ani opoziční politici vôbec nelobujú za to aby sa podmienky pre znásilnené ženy zlepšili aj v ďalších aspektoch. Vôbec im neide o ženy ale len o nechutnú politickú propagandu za každú cenu.
                     Kým časť médii a opozičné strany prišli na to, že ich propaganda nezaberá v súvislosti s novelou trestného zákona, zmenili stratégiu a ich marketéri sa pokúsili manipulovať verejnosť cez emócie, cez znásilnené ženy. Kým včera bola hlavná téma zmenšovanie trestov za korupciu, dnes sa z mediálneho priestoru táto téma úplne stratila ako by už vôbec neexistovala a jediný problém na svete sú pre média a opozičných politikov len znásilnené ženy. Prapodivné protirečenie. Jasný dôkaz že médiám ani opozičným politikom neide ani o trestný zákon ani o ženy ale o politicko mocenský boj. Sú to pokrytci, ktorí vodu kážu a víno pijú.
                     Znásilnené ženy nie sú jediná téma pri ktorej ukázala opozícia svoje farizejstvo a pokrytectvo. Vládna väčšina je veľmi krehká. Dvaja ľudia z vládnych poslancov sú v nemocnici čo robí vládnu väčšinu ešte viac krehkou. Napriek tomu keď sa hlasovalo o viacero dôležitých zákonoch vrátane zrušenie ÚŠP či novela trestného zákona, cca 30 až 40 percent opozičných poslancov neprišli hlasovať. Pri plnom počte by to vedeli vládnej väčšine nepríjemne skomplikovať. Ale nestalo sa. Opozícia vodu káže a víno pije. Hlasovanie o zákonoch trvá krátko a nie je to mediálne zaujímavé ako obštrukcie a komédie v parlamente. Je mi úprimne ľúto tých úbožiakov, ktorí sa nechali oklamať a zmanipulovať na mítingoch organizovaných opozičnými stranami.
                     Je síce milé že poslankyňa Holečková za KDH tvrdí, že je jej ľúto obetí sexuálneho násilia. Len obávam sa, či to nebude pokrytecké. Zabudla zaplakať aj nad obeťami sexuálnych predátorov z radov katolíckych kňazov.
Holečková z KDH roní slzy, že prijali novelu TZ
Nech súdružka Holečková ukáže že to s ochranou žien myslí vážne a to tým, že verejne prehlási, že je za tzv. Istanbulský dohovor. KDH totižto istanbulský dohovor odmieta.
Poslankyňa Holečková za KDH svojimi častými feministickými rečami je tvrdou konkurenciou feministkám so strany PS.
Stará dievka Holečková má 40 rokov a ešte stále nemá manžela. Z tohto dôvodu je asi voči mužom zaujatá a zakomplexovaná a má voči mužom predsudky. Je sklamaná z mužov.
                     Čo ma už úplne dorazilo, že vo feministických témach sa zjednotili a zhodli poslankyne za KDH a OLANO. Spadla mi sánka keď som videl Holečkovú a Remišovú na tlačovke strany PS. Remišová extrémne nepríjemná a extrémna zakomplexovaná osoba.
                     Jeden problém skracovať premlčacie lehoty pri znásilneniach druhý extrém bol návrh zákona exministerky Kolíkovej, ktorý navrhoval najprísnejšiu definíciu znásilnenia na svete, kedy by mohol byť za určitých okolností aj zdravý dobrovoľný pohlavný styk považovaný za znásilnenie. Neverbálny súhlas by nemusel byť považovaný za súhlas. Obávam sa že strana PS by rada Kolíkovej návrh zrecyklovala. Extrémistických feministiek majú v strane dosť.
                     Racionálne a rozumné úvahy k téme znásilnenia dal aj poslanec Roman Michelko, či poslankyňa Jana Vaľová
 

Novela trestného zákona: Prezidentka sa obracia na ústavný súd. Správny krok pre deeskaláciu napätia v spoločnosti a na zamedzenie parlamentných obštrukcií

Je veľmi pozitívne že prezidentka podpísala zákon a podala ho na ústavný súd na posúdenie. Ústavný sudcovia by museli byť už úplní blázni aby jej námietkam vyhoveli. Vetovaním zákona by prezidentka vyvolala ďalšie obštrukcie, komédie v parlamente, ktoré by len zvyšovali napätie a rozdeľovanie spoločnosti.
Analýza Michelka
Analýza Hrabka
 

Zrušenie ÚŠP vs. odpútanie pozornosti médii od podstatných vecí. (Úrad špeciálnej prokuratúry)

Nemám na to priame dôkazy ale prišiel som s veľmi pravdepodobnou hypotézou, že úloha časti médii a opozičných politikov je odpútať pozornosť verejnosti od ďaleko podstatnejších vecí ako je trestný zákon.
Skutočne podstatná vec môže byť práve zrušenie ÚŠP. Kým v médiach sa neustále hovorí naratív, že zrušením ÚŠP by sa oslabil boj proti organizovane kriminalite, dôvod môže byť v skutočnosti presne opačný. Nie je žiadne tajomstvo že prokurátori ÚŠP sú veľmi blízki ľudia súčasným opozičným stranám. A mám veľké obavy že ani súčasní opoziční politici nie sú bez viny a tiež majú kopec korupčných káuz. Všetku najväčšiu organizovanú kriminalitu politikov má za úlohu riešiť ÚŠP. Nuž a práve prokurátori ÚŠP by sa veľmi hodili aby zametali pod koberec kauzy súčasných opozičných politikov a vybavili im beztrestnosť.
Napríklad Jána Budaja ani spomínať nemusíme. Kauza Matovičova Pavlíka vs. Arca Capital. Kauza dodávateľ antigénových Eurolab Lambda a. s. má tiež na Matoviča úzke väzby. ÚŠP sa spoločne s Hamranon dohodli kryť aj korupčné zločiny Budaja a jeho ľudí a na to už mám priame dôkazy.
To že existoval zoznam ľudí ako na čiernej tak na bielej listine je Matovičova a Lipšicova kauza s Ružomberskou celulózkou Milanom Fiľom. Niektorí oligarchovia boli chránení, iní prenasledovaní za svoje podvody a zločiny.
Na jednej strane Matovič a média kritizovali na Dušanovi Kováčikovi že zabránil vyšetrovať 60 káuz, na druhej strane Matovič s Lišicom robili to isté. Len ako taká zaujímavosť, Lipšic robil Fiľovi advokáta, takže jasný konflikt záujmov.
                     Ďalej možno si poviete, že veď strana PS ešte nebola vo vláde, nemala kedy nakradnúť a vybaviť si beztrestnosť v ÚŠP nepotrebuje. Opak je pravda, aj napriek tomu, že PS ešte nebolo vo vláde, káuz stihla urobiť už veľmi veľa. Pofidérne dotácie pre Michala Wiezika jeho nadáciu Aevis od Budaja. Obrovské aféry Matúša Valla tiež treba kryť ako sa len dá. Do niektorých afér Valla sú zapojení aj priamo poprední členovia strany PS. Ďalej strana PS určite plánuje intenzívne kradnúť aj do budúcna ak by sa im podarilo dostať do vlády a je v ich záujme, aby ich v kradnutí nikto nevyrušoval, aby mali istotu beztrestnosti.
                     Záverom: za vznešenými mediálnymi a politicko-opozičnými naratívni, aké má strana PS vyššie ušľachtilé ciele za boj proti korupcii, za očistu spoločnosti keďže chcú zachovať ÚŠP, sa môžu skrývať úplne iné ďaleko viac pragmatické a zištné záujmy vybaviť si pre „našich ľudí“ beztrestnosť.
 

Rudolfovi Huliakovi zmazali Facebook stránku s viac ako 60-tisíc sledovateľmi

Najskôr bude za tým hromadné nahlasovanie. Pre politické strany je typické, že majú nielen vlastných trollov, platených diskutérov, ale títo istí ľudia môžu mať za úlohu aj hromadne nahlasovať. Najskôr by som to typoval na stranu PS.
                     Môj názor je taký, že jedná sa o nesprávne rozhodnutie zo strany Facebooku a mali by sme si ctiť slobodu prejavu, aj keď tiež nesúhlasím s mnohými vecami tohto krajne pravicového politika. Racionálnejšie by bolo keď tak zmazať FB stránky niektorých alternatívnych médii ako Huliakovi.
                     Podľa dostupných informácii Facebook zmazal Huliakovi účet z dôvodu, že šíril dezinformáciu, že sopka Etna vypustí do atmosféry viac CO2 ako ľudská činnosť. Je to síce dezinformácia, ale nie je to dezinformácia, ktorá by viedla k podnecovaniu nenávisti a neexistujú žiadne spoločenské či morálne škody, ktoré by táto dezinformácia mohla spôsobiť.
                     Bohužiaľ systém na Facebooku je príliš zraniteľný ku hromadnému nahlasovaniu. Akonáhle akúkoľvek stránku niekto hromadne začne nahlasovať, tak nemáte šancu sa brániť, nech je stránka akákoľvek a pritom vôbec nemusí ísť o stránku krajne pravicového politika. Napríklad takto zmazali FB profil aj mne, z dôvodu hromadného nahlasovania a dôvod ani poriadne neviem. Doplatil som na protikorupčný aktivizmus, a korupčné skupiny majú dosť peňazí si zaplatiť trollov na nahlasovanie.
                     Tiež odmietam hoaxy alternatívnych médii, ktorí tvrdia, že zmazanie Huliakovej stránky súvisí s návštevou Kanady a USA. Sú to absurdné lži a konšpirácie.
                     Kým donedávna bol hejt atribútom prevažne fanúšikov alternatívnych médii v diskusiách, za posledný čas si všímam značnú zmenu, že veľa hejtu sa objavuje aj z opačného tábora napríklad aj na FB profile Huliaka zo strany fanúšikov strany PS. Je to dôsledkom toho, že aj politici strany PS zabúdajú na slušnú komunikáciu a sami hecujú k nenávisti svojich názorových oponentov.
 

Slovenský Facebook ovládne demagog.sk

Slovenský Facebook a Instagram čaká obrovská zmena. Cieľom je, aby úplne zmizli dezinformácie i klamstvá Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/881989-slovensky-facebook-a-instagram-caka-obrovska-zmena-cielom-je-aby-uplne-zmizli-dezinformacie-i-klamstva
                     Súvisiace odkazy: Odkaz1, odkaz2, odkaz3.
                     Ďalej absolútne nesúhlasím so spoluprácou medzi Facebookom a portálom organizáciou Demagog.sk. Bol som vydesený s obsahu, ktorý je zdieľaný na portáli Demagog.sk. Celá stránka sa ani len nesnaží pretvarovať na nejakú objektivitu, je to len jednostranná kritika súčasných vládnych politikov, žiadna kritika opozičných. Pravdupovediac portál demagog.sk pripomína skôr tlačové oddelenie strany PS. Ani sa nepokúšajú hrať na nejakú apolitickosť či nadstraníckosť. A vedel by som nájsť veľa demagógie a hoaxov aj politikov za stranu PS, tie ale na tomto portály chýbajú.
Potešilo by ma ak by portál demagog.sk sa zaoberal cenzurovaním výlučne apolitického obsahu, ruskej propagandy a nenávistného obsahu. Bohužiaľ, ak sa pozriete na ich stránku, tak to vyzerá skôr ako tlačové oddelenie strany PS.
                     Podobné zlyhanie ako demagog.sk je aj na portály manipulatori.cz, kde som si všimol tiež viac krát, že za hoax boli označené aj pravdivé informácie.
                     Podobný trapas sa podaril stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR, kedy sama stránka proti hoaxom zdieľala pravdivú informáciu o téme medveďov ako hoax. Admin stránky David Púchovský zrejme ľahkovážne prevzal hoax od Michala Wiezika.
 

Opozičné strany žiadajú európsku komisiu o zablokovanie eurofondov

Takýto krok možno považovať za totálne blúznenie a bláznovstvo, pretože opozícia si píli konár pod sebou. Ak by nedajbože takáto zlomyseľná a záškodnícka činnosť naozaj dopadla úspešne, tak doplatili by na to nielen koaliční ale aj opoziční regionálni politici, ako napríklad Trnavský samosprávny kraj, ktorého predseda je Jozef Viskupič, Prešovský samosprávny kraj ktorého predseda je Milan Majerský, žilinský samosprávny kraj ktorého predsedkyňa je Erika Jurinová.
Nehovoriac o tom, že keby EU zablokovala eurofondy a následne sa dostala k moci strana PS, tak znovu by mohli EU trvať aj dva roky, kým by sa úradníci európskej komisie znovu rozhýbali a eurofondy znovu uvoľnili.
Obávam sa, že tieto skutočnosti si pomýlení a oklamaní účastníci mítingov opozičných strán neuvedomujú.
 

Média polarizujú a rozdeľujú spoločnosť. Môže to vyvolať podobné nálady v medziľudských vzťahoch ako počas kovidu

Média a opozičné strany polarizujú spoločnosť.
Môj názor je taký že nie som na strane ani opozície ani koalície. Hoci súčasná propaganda ako aj mainstreamových tak aj alternatívnych médii vedie k tomu aby sa človek pridal na jednu či druhú stranu. Kto sa pridá na jednu stranu, stáva sa už obeťou matrixu a nezvládol tieto skúšky.
                     Čo ma mrzí že média spoločne s opozičnými stranami vytvárajú rozdelenie spoločnosti či už parlamentnými obštrukciami založenými na lžiach a hejte. Hoci opozičné politické strany majú legitímne právo organizovať mítingy a demonštrácie, v praxi sú ale demonštrácie založené len na čo najväčšom možnom hejte demagógii a nezriedka aj dezinformáciach, aby docielili čo najväčšiu polarizáciu spoločnosti.
                     Spoločnosť je tak rozdelená na priaznivcov koalície a opozície, že nám to začína pripomínať podobné nálady ako za covidu, kedy sa ľudia delili na na život a na smrť pohádané tábory za a proti očkovaniu. Média tiež radikálne prilievajú olej do ohňa.
Z politiky a médii sa nám začínajú prenášať tieto nálady do celej spoločnosti.
                     K obrovskej polarizácii prispievajú nielen politici ale aj alternatívne a mainstreamové média, ktoré označujú názorových či politických oponentov za absolútne čisté zlo a svoj názorový tábor za nekritizovateľný a bezchybný. Táto propaganda čiernobieleho videnia sveta z oboch názorových táborov je veľmi nebezpečná. Spoločnosť je zbytočne umelo rozdelená. Pravda je taká že žiadna politická strana a žiaden politik nie je čiernobiely. Každá politická strana má svoje pozitíva aj negatíva, každý politik má svoje pozitívne aj negatívne vlastnosti.
 

Propaganda médii je čím ďalej tým viac primitívna

Propaganda médii je čím ďalej tým viac primitívna, že sa to už ani nesnažia skrývať. Čím ďalej tým viac ľudí si začínajú všímať, že Aktuality, SME a Denník N robia poriadne tvrdú propagandu. Ľudia znechutení propagandou týchto denníkov môžu odchádzať smerom k médiám alternatívnym, čo tiež nie je víťazstvo. Tiež by sa mali tieto denníky uvedomiť a mali by mať sebareflexiu, že príliš agresívna propaganda sa môže otočiť proti nim. Túto sebareflexiu ale nevidím.
 

Propaganda okolo novely trestného zákona a zrušenia ÚŠP

Sú to relatívne malé zmeny, avšak média z toho robia obrovskú hystériu. Ja som človek, ktorý je osobne proti propagande a nenaletel som na hru politikov či médii, ktoré robia z tejto téme hystériu. Osobne nie som za ani proti obom novelám. Obe novely majú svoje pozitíva aj negatíva. Dívam sa na to neutrálne.
                     Asi najčastejší hoax novinárov o tejto téme je ten, že všetci odborníci sú jasne proti obom novelám. Hoax šíril napríklad Braňo Závodský, Kovačič-Hanzelová a mnohí ďalší.
Je pravda, že časť novinárov robí všetko preto, aby našli aj tú menšinu odborníkov, ktorí potvrdzujú ich naratívy, snažia sa ich zvýrazniť a robiť s nimi rozhovory, čo môže budiť dojem že odborná verejnosť je rozdelená pol na pol a aj to sa snažia prekrútiť premotivovaní noviári, že je väčšina.
Silne proti novelám je hlavne tá časť odborníkov, ktorí majú silné politické pozadie ako napríklad Lucia Žitňanská, Ján Mazák, advokát ktorý bol bývalý tajomník Kolíkovej.
Ďalej média často prekrúcajú a dezinterpretujú slová exministra Karasa, že je jasne proti, hoci sa vždy vyjadroval viac menej neutrálne a veľmi odlišne od naratívov časti médii a opozície.
Z apolitickej odbornej verejnosti bola proti novelám rada prokurátorov v tesnom hlasovaní päť ku štyrom, pričom existujú indície a podozrenia že predseda rady prokurátorov má určité väzby na Lipšica.
Z apolitickej verejnosti sa vyjadrili v prospech oboch noviel prakticky celá odborná verejnosť, súdna rada, dajú sa nájsť aj videá rozhovory s viacero apolitickými členmi súdnej rady individuálne.
Za novely je tiež prakticky celá právnická fakulta. Dekan Burda tvrdí, že má veľmi dobrú podporu kolegov. Tiež nemožno považovať dekana Burdu za zaujatého pretože pôvodne Lipšica podporoval, ale po jeho zlyhaniach názor zmenil.
Ďalej advokátska komora sa vyjadrila veľmi kriticky na adresu práce Čurillovcov.
Apolitický a vysoko relevantný advokát Martin Ribár sa tiež vyjadril v prospech noviel. Dá sa vyhľadať mnoho rozhovorov videí s ním. Ribára dokonca ešte v roku 2019 podporoval aj Denník N v „boji“ proti Čurillovcom, neskôr ale Denník N v roku 2020 otočil a z kritizovaných Čurilovcov sa stali podporovaní.
Apolitický vyšetrovateľ a v súčastnosti advokát Peter Vačok sa tiež kriticky vyjadril k Čurillovcom.
Politici a média sú extrémne nedôveryhodné. S oboma mám zlé skúsenosti. Jediné na čo sa môžeme spoľahnúť je odborná verejnosť a tá tak rozdelená a zdesená nie je ako politici.
                     Záverom. Novely majú chyby, nie sú dokonalé, ale dôvod na paniku akú nám tu zanechávajú média a opoziční politici určite nie je. Novely sú neutrálna vec, nie sú ani pozitívne ani negatívne.
 

Tomáš Hellebrandt: Poslanec za Progresívne Slovensko vs. kauza AIDS

Stranu Progresívne Slovensko považujem za hlupákov, ktorí nevedia ani napočítať koľko je dva plus dva. PS tvrdí, že vedeli o Hellebrandtovej diagnóze už dávno. To mali už dávno vedieť, že takéto informácie môžu prepuknúť na verejnosť a môžu byť použité v politickom boji. Hellebrandt mal byť na kandidátke strany po správnosti na posledných miestach aby sa nestal poslancom. Ísť do vysokej politiky s takýmto profilom bola chyba.
Obávam sa, že strana PS pri takejto hlúposti akú ukázali, nie sú pripravení vládnuť.
Vzhľadom k tomu, že hoci nie som lekár mám všeobecný prehľad aj z medicíny, som usúdil, že infekčné ochorenie, ktoré popisoval Hellebrandt zodpovedá AIDS.
Neskôr túto informáciu šíril hoci veľmi nenápadne jeden denník hlavného prúdu StartItUp, narovinu o tom hovorili Robert Fico a alternatívne média.
Časť médii a priaznivci strany PS hovorili, že Hellebrandt je cnostný človek, keď za pochybenie odstúpil, a že strana PS prináša novú politickú kultúru. Opak je pravda, odstúpenie Hellebrandta nie je utrpenie ale spása. Ak by zostal v parlamente, bolo by to neudržateľné, pretože politickí oponenti by sa mu posmievali za AIDS.
Ďalší problém sú dvojaké metre médii. Kým nehodu Andreja Danka média rozmazávali tri týždne, naopak aféru Hellebrandta úplne odignorovali.
 
Súvisiace: politika
HRABKO: Boj o budúcnosť špeciálnej prokuratúry sa skončil, vyhral ho R. Fico https://youtu.be/Z1hRHLjtVn4?si=o_Kqp1aJELL2r7Pz